Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde özel bir firmanın kuracağı ve yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacak tekstil fabrikasının temelini atan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçenin artık bir çekim merkezi haline geldiğini belirterek, “Yatırımcıları Toroslar’a bekliyoruz” dedi.

Çağdaşkent Mahallesi’nde inşa edilecek ve bebek kıyafetleri üretilecek olan tekstil fabrikasının temel atma törenine katılan Başkan Tuna, inşaat alanında, işletme sahipleri ve çalışanları tarafından karşılandı. Tekstil fabrikasının temeline ilk harcı atan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak her zaman üretimden yana olduklarını ifade etti. İşletmenin, işletme sahiplerine ve ilçeye hayırlı olmasını dileyen Tuna, “Çağdaşkent Mahallemizde 3 bin metrekarelik kapalı alanda ve yaklaşık 100 insanımızın çalışabileceği kapasitede inşa edilecek olan tekstil fabrikasının temelini attık. Amacımız, Toroslar’ın kendi kendine yetebilen, kendi ihtiyaçlarını kendisi gören, üretimi pazarlamasıyla destekleyen bir İlçe olmasıdır. Bu tip işletmelerin bölgemizde bulunması bizim için çok özellikli bir değerdir. Yaptığımız çalışmalarla ilçemiz gelişmeye açık bir konuma geldi. İlçemizde yeni istihdam alanlarının sayısının artmasını temenni ediyor ve yatırımcılarımızı bölgemize davet ediyoruz. Toroslar Belediyesi olarak üretime olan desteklerimiz her zaman devam edecek ve bölgenin genişleyen ticaret hacminin daha üst seviyelere çıkması için çalışacağız” dedi.

2009 yılında Toroslar’da bebek kıyafetleri sektörüne giren ve imalat alanında kapasitelerini genişletmek istedikleri için böyle bir adım attıklarını kaydeden işletme sahipleri İnan Karakuş ve İlhan Karakuş ise üretime sunduğu desteklerinden dolayı Tuna’ya teşekkür ettiler. Şubat 2015’de bitirmeyi planladıkları tekstil fabrikasıyla şu anki kapasitelerinin 10 katına ve mevcut çalışan sayılarının en az 5 katına çıkacağını vurgulayan İnan Karakuş, “Bebek kıyafetleri imalatı Mersin bölgesinde çok fazla olan bir sektör değil. Genellikle Bursa ve İstanbul’da bu ürünler dikiliyor ve satılıyor. Ama işletme sahibi olarak bizler bu işin Mersin bölgesinde de yapılabileceğine inandık. Bizim bu sektörde attığımız bir adımın diğer işletme sahiplerine de bir yol olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.