Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Belediye Türk Halk Müziği Korosu Konseri’nde sahneye çıkarak ‘Aldırma Gönül’ türküsünü seslendirdi.

Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Anamur Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ilk konserini hafta sonu Atatürk Kültür Merkezi’nde verdi. Duygusal ve hareketli birçok eserin seslendirildiği konserde gönüllülerden oluşan koroda öğretmen, işadamı, doktor ve din adamına kadar toplumun her kesiminden birçok kişi yer aldı.

Konserin ilerleyen saatlerinde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe sahneye davet edildi. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Türe, Sabahattin Ali’ye ait ‘Aldırma Gönül’ türküsünü seslendirdi. Başkan Türe, 30 gün içerisinde, hiç eğitim almamış kişilerden kurularak provalara başlamasına karşın, gösterdiği performansla ayakta alkışlanan Anamur Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun eğitmeni ve koro şefi Hakan Uysal’a ‘Takdir Belgesi’ verdi. Türe, zaman zaman kendisinin de koro çalışmalarına katıldığını, aslında bu kadar iyi bir gösterinin ortaya çıkacağını kendisinin de tahmin etmediğini ifade etti. İzleyicilere katılımları dolayısıyla teşekkür eden Türe, koro üyelerine tek tek çiçek takdim etti.