Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’ başladı.

Bir ay sürecek olan eğitim seminerinin ilki, İtfaiye Daire Başkanlığı yöneticileri ve personellerine verildi. Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve işyeri hekimi Günseli Özden, iş güvenliği uzmanı Levent Muştu ve doktor Gaye İşbilir’in verdiği eğitim seminerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanı Can Müftüoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Akça ve personeller katıldı.

Sağlık İşler Daire Başkanı Can Müftüoğlu konuşmasında, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin önemine vurgu yaparak, amaçlarının belediye personellerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığını arttırmak olduğunu söyledi.

İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Akça ise, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’nin insan hayatında önemli bir yeri olan İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan başlamış olmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, oluşabilecek iş kazalarının önüne geçmek için eğitim seminerinin tamamına katılacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Günseli Özden ve Levent Muşlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine ‘iş sağlığı ve güvenliği’ konusunda eğitim semineri verdi. Seminerin sonunda yapılacak olan sınavla personellerin bilgilendirme düzeyi tespit edilecek.