Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği ile fidan dikimi yapıldı.

Tarsus Meslek Yüksek Okulu kampüsü ve Tarsus Belediye Çalışanları Hatıra Ormanı yanında bulunan alanda 2 bin fıstık çamı fidanı toprakla buluştu.

Fidan dikimine Tarsus Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, Başkan Yardımcıları Elif Seda Sağlam, Hüseyin Boro, Ali Bağrık, Çevkor Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokaştepe, genel müdür yardımcısı Aynur Cengiz ve çevreci firma temsilcileri katıldı.

Düzenlenen törende söz alan Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, 2 bin adet fıstık çamı dikiminin yapıldığını söyledi.

Gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir yeşil bir çevre olduğunu dile getiren Belediye Başkan Vekili Şimşek, “Tarsus Belediyemizin ve ÇEVKOR’un öncülüğünde başlattığımız ağaçlandırma faaliyeti ile 2 bin adet Fıstık Çamı fidanı dikilmiştir. Burası dolgu alanı, atıl bir bölge iken üzerinde inşaat ve başka bir yapı yapılması mümkün değilken, burada daha önce belediyemiz bir ağaçlandırma çalışması yapmıştı. Bugün ÇEVKOR dergisi ve katılımcı firmalar eşliğinde 2 bin adet ağaç dikerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda ÇEVKOR dergisine ve katılımcı firmaların vermiş oldukları destekler için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Törenden sonra katkı sağlayan firma temsilcilerine plaket verildi.