Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılacak ve üstün zekalı öğrencilerin okuyacağı Bilim ve Sanat Merkezi projesinin protokolü, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve İl Milli Eğitim müdürü Hasan Gül arasında imzalandı. Proje ile şu anda geçici olarak bir okulun 3. katında eğitim alan üstün zekalı öğrenciler kendi okul binalarına kavuşacak.

Yenişehir Belediyesi’nin Bilim ve Sanat Merkezi projesinde bugün ilk adım atıldı. Belediyenin, mülkiyeti kendisine ait Kocavilayet Mahallesi’nde 9 dönüm arsa üzerine inşa edeceği Bilim ve Sanat Merkezi’nin protokol imza töreni yeni Valilik Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yenişehir Belediyesi’nin yapımı için 7 milyon lira ödenek ayırdığı Bilim ve Sanat Merkezi’nin imza töreninde konuşan Vali Çakacak, her türlü kalkınmanın temelinin eğitime dayandığını söyledi. “Ne denli çağdaş tekniklerle eğitim verirsek geleceğimiz de o denli parlak olacaktır” diyen Çakacak, özellikle son dönemde eğitime ayrılan bütçenin arttığına dikkat çekti. Bilim ve Sanat Merkezi’niz son derece önemli bir eğitim yuvası olduğunu vurgulayan Çakacak, “Burada eğitim gören üstün yetenekli çocuklarımız hem ulusal hem de uluslararası alanda projeleriyle göğsümüzü kabartan başarılar elde etmekte ve geleceğin bilim adamları bu merkezlerimizden çıkmaktadır. Eğitime verilen desteklerin artmasıyla fiziki koşullar iyileştirilmekte hem de Fatih Projesi örneğindeki gibi öğrencilerimizin akıllı tahtalar önünde ders işlemeleri gelecek adına bizleri umutlandırmaktadır. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Genç de yakında hazırladıkları 8-10 projeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını, bunlardan birinin de Bilim ve Sanat Merkezi olduğunu söyledi. Bilim ve Sanat Merkezi’ni eğitimle ve Türkiye’nin geleceğiyle ilgili olduğu için birinci sıraya koyduklarını belirten Genç, “2015 yılı Ocak ayında ihale çalışmalarımızı hemen başlatacağız, zaten şu anda belediyede dosyalarımız hazırlanıyor. 2015 yılı sonunda bu okulu bitirip Milli Eğitim’in hizmetine sunmak istiyoruz.

Önemli projelerimiz var. Biz daima kamunun parası olan belediyenin parasını kamunun hizmetinde kullanmaya özen gösteren bir belediyeyiz. Bu konuda son derece duyarlıyız” diye konuştu.

Hüseyin Aksoy’un Mersin Valiliği döneminde 5 okul yapacağı sözünü verdiğini anımsatan Genç, Bilim ve Sanat Merkezi’nin Mersin’e kazandıracakları 4. okul olacağını kaydetti. Mersin’e daha önce 3 anaokulu kazandırdıklarını aktaran Genç, 5. okulu da kalan 4 yıl 3 aylık sürede hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Törende proje ile ilgili bir sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise Mersin Bilim ve Sanat Merkezi’nin Şubat 2010’da kurulduğunu, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 21 öğretmen ve 230 öğrenci ile Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nin 3. katında faaliyet gösterdiğini anlattı. “Okulun acil bina ihtiyacı vardı” diyen Gül, Yenişehir Belediyesi’nin Kocavilayet Mahallesi’nde yapacağı, zemin artı 4 kattan oluşacak bina tamamlandıktan sonra kullanım hakkının Milli Eğitim Bakanlığı’na devredileceğini dile getirdi. Binada toplam 35 bireysel çalışma odasının yer alacağını belirten Gül, “İlkokul 4. sınıfta yapılan öğrenci tanılaması ile IQ seviyesi 130 ve üzeri olan öğrenciler kontenjan hakkı dahilinde kayıt hakkı kazanıyor. 5. sınıftan başlayarak örgün eğitime kayıtlı öğrenciler, okul eğitimi yanında Bilim ve Sanat merkezi’nde de yeteneklerine uygun eğitim alıyorlar. Böyle bir merkez hizmete açıldığında çok hayırlı bir iş yapmış olacağız. Yenişehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali çakacak, Başkan Genç ve Hasan Gül protokolü imzaladı.