Toroslar Gençlik ve Spor Kulübü Bocce Takımı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. 3. Lig’de mücadele edecek olan takım, özellikle Mersin’de bocce sporunu yaygınlaştırmak istiyor.

Yeni sezon hazırlıklarını koordinatör Milli Takım Antrenörü Bülent Sümra başkanlığında sürdüren takım, Akdeniz Oyunları kapsamında Toroslar’a yapılan 720 kişilik bocce tesisinde antrenman yapıyor. Esra, Recep, Hilal ve Zeynep’den oluşan takım, yeni sezonda başarılı olmak istiyor. Takımla ilgili açıklama yapan koordinatör Bülent Sümra, yeni bir takım olduklarını söyledi. Mersin’de eskiden antrenman yapacak sahalarının olmadığını belirten Sümra, "Şimdi Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin’e yapılan bocce tesisi Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın sayılı tesisleri arasında yer almaktadır. Boccede 1. lig, 2.lig ve 3. ligde Türkiye’nin illerinden büyük bir bölümü ve tanınmış kulüpler mücadele etmektedir. Türkiye’de 50’in üzerinde kulüp boccede faaliyetini sürdürmektedir. Şu an Mersin ilinde bocce lisanslı sporcu sayısı faal olan kulüp sporcuları 60 civarında, ferdi lisanslı sporcu sayısı 200’ün üzerindedir. Bocce sporunu tanıyan kitle küçümsenmeyecek kadar fazladır. Bizde kulüp Başkanımız Mehmet Yüce başkanlığında 3. ligde iddialı olarak hazırlanmaktayız. İnşallah çok önemli ve büyük sporcular yetiştireceğiz. Zaten amacımızda budur" dedi.

"BOCCEYİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ"

Kulüp Başkan Mehmet Yüce ise yeni bir takım olduklarını ancak iddialı bir takım olduklarını kaydetti. Gençlere spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak istediklerini vurgulayan Yüce, "Boks-kick boks branşından sonra bocce branşında 3. Lig takımını kurarak gözde ve yeni spor olan bocce sporunu hem Mersin’de hem de Türkiye’de başarılı sporcular çıkarmak için yola çıktık. İlk iş olarak bocce sporunun başına koordinatör olarak Milli Takım Antrenörü Bülent Sümra’yı getirerek, boccede iddialı olduğumuzu gösterdik. Hedefimiz hem iyi sporcular yetiştirmek hem bocce sporunu yaygınlaştırmak hemde ligde başarı elde etmektir. Şu anda oyuncularımız yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenörümüz başkanlığında sıkı bir çalışma yürütülüyor. Ben inanıyorum ki ilk senemiz olmasına rağmen ligde başarılı olacağız" diye konuştu.

Artık bu sporun yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Yüce, "Özellikle Mersin’de bu spor artık yaygınlaşmalı. Çünkü artık bizim Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın sayılı bir bocce tesisimiz var. Burada sporcular istediği gibi antrenmanlarını yapabiliyorlar. Bu branşa gençleri ve çocuklarımızı yönlendirmeliyiz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu branş çok rağbet görecektir. Biz bunun öncüsü olmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımıza ve gençlerimize bocceyi sevdireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yüce, ayrıca son antrenmana katılarak sporculara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından amatör takımlara yollanan spor malzemelerini dağıttı.