Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Bozyazı Kapalı Otopark ve Pazaryeri ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Tekmen İçme Suyu İsale Hattı ve Depo Yapımı ile Dereköy, Çokoluk, Kışla, Beyreli yaylaları terfi şebeke hattı ve depo yapımı inşaatı toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapamayacaklarının sözünü vermediğini, verdiği sözlerine de bir bir yerine getirdiklerini söyledi. Bugüne kadar hep zor işlere talip olduklarını belirten Kocamaz, "1994 yılında Tarsus’ta göreve başlarken zoru hemen, imkânsızı da zamanla başaracağız demiştik. Sizlerin duası ve Allah’ın yardımı üstümüzden hiç eksik olmadı. İyi niyetli olursanız Yaradan size yardım eder. Olmaz denilenler dualar sayesinde sizlere hizmet olarak geri döner. 23 yıllık belediye başkanlığı dönemimde birçok hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Halen de bu yolu vatandaşlarımızla birlikte tüm belediye çalışanlarının fedakârca yaklaşmaları sayesinde yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Altyapı çalışmalarına önem veriliyor

Altyapı çalışmaları yüzünden vatandaşların belki rahatsızlık duyduklarını ama ileride bu çektikleri sıkıntıları kendilerinden sonraki nesillerin çekmeyeceğini kaydeden Kocamaz, “Tabi ki toz olacak, çamur olacak, şikâyet olacak ama bizim çektiğimiz sıkıntıları bizden sonrakiler çekmeyecek. Biz onlara, bizim yaşadığımız şehirlerden daha müreffeh şehirleri teslim edeceğiz. Dedelerimiz Kurtuluş Savaşında mücadele verdiler ve üzerinde hür, bağımsız bir ve berber yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetini Osmanlı’nın külleri içerisinden babalarımıza devrettiler. Çok ağır yükler altına girildi ama neticede bugünlere geldik. Çok şükür ki, artık ele güne muhtaç değiliz ve bu topraklarda gönlümüzün bir olması en önemlisi. Hizmetler er ya da geç ayağınıza mutlaka gelecektir. Ömrünü bizim gibi bu millete adamış, büyük Türkiye’nin kurulması için gecesini gündüzüne katmış ve milletin geleceği için sorumluluklar almış insanlar olursa hizmetler çok gecikmeden gelebilir” diye konuştu.

29 Aralık’ta Mersin’de yaşanan sel felaketi hakkında konuşan Kocamaz, “Erdemli, Anamur, Silifke’de de sel felaketi meydana geldi ama altyapısı tamamlanmış bölgelerde hiçbir sıkıntı çekilmedi. Ama Mersin merkezde yaşadığımız hadise çok ağırdı. Altyapı

hizmetleri sayesinde şehirde yaşayan insanlarımız kazançlı olur. Bugün hayata geçen ve bundan sonra yapılacak hizmetler bütün ilçelerimizi hak ettiği yere getirecek inşallah” ifadelerini kullandı.

Genel bütçeden belediyelere ayrılan pay azaldı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası belediyelere gelen bütçenin azaldığına dikkati çeken Başkan Kocamaz, şöyle devam etti; "Genel bütçeden belediyemize gelen paylar yaklaşık 300 milyon civarında azaldı. Dolayısıyla bu azalmaya rağmen biz sizlere hizmet üretmeye çalışıyoruz. 30 Mart 2014’den bu yana, biz göreve gelir gelmez Mersin genelinde bir yapılanma içine girdik. Büyükşehrin ilçelerde bir birimi ve araç gereci yoktu. İlk bir yılı yapılanmaya ayırdıktan sonra susuz ve yolsuz yerleşim birimimiz kalmayacak demiştik. Bu hedefimize yaklaşık yüzde 90 oranında kavuştuk. Gerçekten işimiz zor, vebalimiz ağır ama biz memleket sevdalısıyız. Vatandaşın ayağına hizmet götürmek adına çabalıyoruz. Herkesin eşit ve adil şekilde hizmetleri kullanması bizim için çok önemli. Bugün yapımı başlayan temel atma töreninde bir arada bulunduğumuz bu tesis hem pazar yeri hem de 2 katlı otopark olarak kullanılacak. Hem içmesuyu tesislerinin hem de otopark ve pazar yerinin Bozyazı’da yaşayan tüm insanlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”