Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen “Kadın Üreticilere Ballı Proje” kapsamında 40 kadın üretici daha arılarına ve kovanlarına kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 80 kadın üreticinin bal üretimine başlamasını sağlayan “Kadın Üreticilere Ballı Proje” ile bu yıl da 40 kadın üreticiye arı ve kovanlarını teslim etti. Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen törende, kadın üreteciler arılarını ve kovanlarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldılar. Törene, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş de katıldı.

Törende konuşan Başkan Kocamaz, göreve geldikleri günden bu yana Mersin’in tamamına hizmet verme gayreti içinde olduklarını, özellikle ihmal edilmiş köylerin eksiklerini giderme konusunda gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Türkiye’de ilk Tarımsal Hizmetler Dairesi’ni kurarak, bilinçlendirme, eğitme, teşvik etme adına birçok hizmet gerçekleştirdiklerini belirten Kocamaz, birçok kurum ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eti. Özellikle kadın üreticilere destek verdikleri projelerden olumlu dönüşler aldıklarını dile getiren Kocamaz, “Özellikle arı ile ilgili yapılan çalışmalarda hanımefendileri tercih ettik. Onlar biraz daha gönülden katılıyorlar ve hevesliler. İnşallah hayırlı neticeler alınacak. Hanımefendilere verilen eğitim ve dağıtılan kovanlarla üretim yapacaklar ve ekonomiye katkı sağlayacaklar” dedi.

Proje ile kentin temel tarımsal faaliyetlerde dezavantajlı olan bölgelerinde arıcılığın geliştirilmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında başlattığı projenin ilk etabında 80 kadın üreticiye dağıttığı 160’ı arılı 240 adet kovan ve malzeme yardımı, kırsal alanlarda yaşayan kadın üreticiler tarafından yüksek talep gördü. Bunun üzerine, bu yıl yine 40 kadın üreticinin her birine 4 adet arılı, 2 adet boş olmak üzere 6 adet katlı kovan dağıtıldı. 2016 yılında Tarsus, Toroslar, Mezitli, Akdeniz, Yenişehir ilçelerine dağıtım yapılırken, bu yıl da Silifke ve Erdemli ilçelerinde yaşayan kadın üreticiler projeye dahil edildi. Törende ayrıca kadın üreticilere içlerinde arıcı maskesi, eldiven, el demiri ve körük bulunan arıcı malzeme seti de verildi.