Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı gelir gider bütçesi 1 milyar 422 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının üçüncü birleşimi, Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında, gündem maddeleri ve komisyondan gelen konular ele alındı. Mersin Büyükşehir Belediyesi 2015 mali yılı gelir gider bütçesinin geniş yer tuttuğu meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı gelir gider bütçesi 1 milyar 422 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Açıklamasında 1/5 bin, 1/25 bin ve 1/100 binlik planlarla ilgili çok hızlı bir sürecin içerisine girdiklerini kaydeden Başkan Kocamaz, “Diğer taraftan bu planlamalar çerçevesinde yeni bir Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılması ve turizm bölgeleri ile ilgili projelerin hayata geçirilmesine yönelik gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu, Mersin’de yaşayan herkesin ortak paydasıdır. Dolayısıyla bu sorunu hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Tarsus-Kazanlı kıyı kesimi projesinde yapılan tahsislerin, hükümetin yanlış politikası nedeniyle iptal edildiğin iddia eden Başkan Kocamaz, “Oraya altyapıyı, telefonu, doğalgazı götürmezseniz, orada tahsis yapılan firmalara koz veriyorsunuz, yatırım yapmıyorlar. Bu projenin yeniden ele alınmasını istiyorum. 11 kilometrelik sahil şeridinin bağlantı yolu da yanlış. 2004 yılında Ankara’daki bir toplantıda bu bölgenin 2007’de bir turizm cenneti haline getirileceği söylendi ama ben bunun zor olduğunu söylemiştim. O toplantının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen tek bir çivi bile çakılmadı. Burası istihdam için çok önemliydi. Bu beklentilerin hepsi bizi ve Mersin’de yaşayan herkesi sükutu hayale uğrattı. Bu nedenle, Mersin’de atılım yapacaksak bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Belediyemizin bütçesi ilk defa 1 milyar TL’nin üzerine çıktı. Ancak hizmet sınırımız da genişledi. Mersin’in her yerinde sorunlar var. Büyükşehir olarak az bir katkı sağlayabiliriz. Bu kadar sorun varken, bütün kaynağımızı buraya aktarırsak işin içinden çıkamayız. Mersin’de yaşayan herkese eşit ve hakkaniyetli hizmet götüreceğiz” ifadesini kullandı.

Tarsus’ta yapılması planlanan havaalanı projesine de değinen Kocamaz, “O projenin de iptali söz konusu, çünkü işin uzmanları bu iş için verilen 9 yıl 10 ay 20 günlük sürenin yeterli olmadığını en az 29 yıl, hatta 49 yıl içinde ancak yapılabileceğini söylüyorlar. Tabi böyle olunca bankalar da kredi vermek istemiyor. Orada acele istimlak kararı alındı ve hızlandırma yapıldı. Buna rağmen bedeller 45 katına çıktı, mahkeme kararı devam ediyor” şeklinde konuştu.