Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımlarının birinci ve ikinci taksitlerinin banka hesaplarına yattığını belirtti.

Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerini bu yıl kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden bütün öğrencileri kapsayan eğitim yardımı ile kararı Meclis’te alarak uygulamaya koyduklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Geride kalan 2 aylık süre içinde Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar yaklaşık 7 bin üniversite öğrencimizin, eğitim yardımından yararlanmak için hazırladıkları başvuruları aldık. Yapılan değerlendirmeler sonucunda geçtiğimiz hafta 6.519 öğrencimizin eğitim yardımlarının ilk iki taksiti olan 200 lirayı hesaplarına yatırdık. 400’ün üzerindeki öğrencimizin ise banka ve hesap numaralarında eksiklik veya yanlışlık olduğu için hesaplarına para yatmadı. Hesaplarındaki eksikliği veya yanlışlığı düzeltmeleri için bu öğrencilerimize mesaj gönderildi. Bu hata düzeltildikten sonra, söz konusu öğrencilerimizin de hesaplarına ilk iki taksiti yatıracağız" dedi.

Öğrencilerin hesaplarına Ekim ve Kasım ayının eğitim yardımının 200 lira olarak bir arada yattığını kaydeden Kocamaz, “Aralık ayından itibaren ise her ay düzenli olarak 100 lira eğitim yardımı, üniversite öğrencilerimizin banka hesaplarına yatırılacak" diye konuştu.