Çocuk Koruma Kanunu’na göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulan, Yenişehir İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında yapıldı.

Kaymakamlıkta yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ümit Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Alan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Dinç, İlçe TSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Hürsan Zorba, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İrfan Akkar ve İlçe SYDV Müdürü Ayhan Aykut katıldı. Toplantıda, 19 Aralık 2013 tarihinden bu yana yapılan toplantıların değerlendirilmesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda danışmanlık tedbiri uygulanan öğrenciler, evde eğitim gören ve devamsızlık yapan öğrencilerin durumu konuları konuşuldu.

Toplantıda, okullar ve yakın çevrelerinde güvenlik önlemlerinin devam etmesi, özellikle tütün ve tütün maddelerinin olumsuz etkilerinin anlatılmasına devam edilmesi kararı yenilendi.