Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Kadın’ konulu konferansa katıldı.

Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Mehmet Şandır, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılınç, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Semra Tekeli ile çok sayıda davetli katıldı. Cumhuriyet’in kuruluş döneminde Türk kadınının öneminin vurgulandığı konferansta bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. Mersin halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Kocamaz, “Türk olmaktan, Atatürk gibi bir lidere sahip olmaktan, Cumhuriyet gibi bir rejimi yaşamaktan çok büyük bir onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

En büyük bayram olan Cumhuriyet Bayramı’nın en coşkulu bir şekilde kutlanmasına yönelik hazırlıkları, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çok önceden başlattıklarını kaydeden Kocamaz, “29 Ekim’de Cumhuriyetimizle, geçmişten bu güne yaşadıklarımızla ilgili çok özel bir konserde buluşacağız ve inşallah 29 Ekim günü de resmi kutlamalar yapıldıktan sonra Mersin’de ilk, Tarsus’ta 12 yıldır sürdürdüğümüz ‘Cumhuriyet yağlı güreşleri’ gerçekleştirilecek. 29 Ekim akşamı saat 20.00’da Barış Meydanı’nda, Cumhuriyet konserleri kapsamında ünlü Sanatçılar Burcu Güneş ve Musa Eroğlu sahne alacak. Ayrıca, Mersin’de ilk defa ışık gösterisi yapılacak. Düzenlemiş olduğumuz bütün etkinliklerde sizlerle beraber olmak istiyoruz. Tüm Mersin halkını bu etkinliklere davet ediyorum. En kötü gününüzün Cumhuriyet coşkusu içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Mersin, Cumhuriyet Bayramı’nda tek yürek olacak” diye konuştu.