Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Deliçay’da geniş kapsamlı bir temizlik çalışması yaptı. Mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda yapılan çalışmada, Deliçay’ın D-400 Karayolu ile Ahmet Kaya Parkı arasında kalan yaklaşık 1 kilometrelik dere yatağı çöp yığınları ve atıklardan arındırıldı.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çay Mahallesi sakinlerinin şikayet ve talepleri üzerine Deliçay yatağında geniş kapsamlı bir temizlik ve ıslah çalışması yaptı. Yaklaşık 30 işçi ve iş makinelerinin yer aldığı çalışmada, Deliçay’ın Mersin-Tarsus arasındaki ulaşımı sağlayan D-400 karayolu ile Çay Mahallesi Ahmet Kaya Parkı arasında kalan yatağı, birikmiş çöp yığınlarından arındırıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik bir alanı kaplayan alanda çöpler bertaraf edilirken, çalışmaların ardından dere yatağında ilaçlama da yapılarak çöplerden kaynaklı olası riskler önlenmiş oldu. Dere ıslahlarının Devlet Su İşleri yetki ve sorumluluğunda olduğuna işaret eden Akdeniz Belediyesi yetkilileri, dere yatağında biriken atıkların, suların yükselmesiyle birlikte 2 kilometre aşağıdaki denize kadar ulaştığını hatırlattı. Bu durumun çevre kirliliğine neden olmasının yanı sıra denizdeki ve kıyıdaki doğal yaşamı da tehdit ettiğine değinen belediye yetkilileri, Akdeniz Belediyesi’nin kısıtlı imkanlarla bütün dere yataklarında bu çalışmayı sürekli hale getiremeyeceğini, sorumlu kurumların halk sağlığı açısından konuya daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğinin altını çizdiler.

Çalışmalardan dolayı Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür eden Çay Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyol, bu konuda Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne defalarca müracaat ettiklerini iddia etti. Dere ıslahı ve düzenlemesi konusunda Müftü Deresini örnek gösterdiklerini belirten Akyol, “Onlar da biz kenar mahallede olduğumuz için bizi belediyelere yönlendirdi. Yazın sinekten, hastalıktan geçilmiyor. Okulumuz, parkımız derenin kenarında. Çocuklarımız bundan dolayı çok mağdur. Özellikle yazın biriken sular ciddi biçimde koku yayıyor. Bu konuda Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün gerekli tedbirleri alması için son noktaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Akdeniz Belediyesi, kendi sorumluluğunda olmamasına rağmen bizim talebimizi dikkate aldı ve bu alanda büyük bir temizlik çalışması yaptı. Bu konuda belediyemize ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Ancak bu sokakta her hafta semt pazarı kuruluyor. Pazarın bazı atıkları bu dere yatağına bırakılıyor. Bu nedenle temizlik çalışması başlı başına bir çözüm değildir. Burada dere yatağının ıslah edilmesi konusunda daha fazla çaba gösterilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.