Mersin’in Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, onur konuğu olarak davet edildiği 23. Giresun Tiyatro Festivalinde sahneye çıktı. Festivalde sergilediği “Ocak” adlı tiyatro oyunuyla büyük beğeni toplayan Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin festivalde sahnelediği oyun hem izleyicilerin hem jürinin takdirini aldı. Festival jürisi, ekibi ödüle layık gördü.

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı, yaptığı açıklamada, amatör bir yapıda kurdukları şehir tiyatrosunun Erdemli’nin adını ulusal ve uluslararası alanda duyurduğunu ve profesyonellere taş çıkartan işlere imza attıklarını söyledi. Başta kendilerine her konuda destek olan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu olmak üzere tiyatro oyuncularına ve izleyicilere teşekkür eden Sandalcı, izlendikçe izlettirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Giresun’da Azerbaycan’dan da davet alan şehir tiyatrosuna yönelik açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Erdemli’nin sanat şehri olması için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti. Şehir tiyatrosunun gönüllülerden oluştuğunu ve profesyonel bir sahne ortaya koyduklarını kaydeden Tollu, belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını vurguladı.

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin, birçok il ve ilçeden davet aldığı ve bu çerçevede turneye çıkacağı bildirildi.