Mersin’in Erdemli ilçesi Kent Konseyi’nin genel kurulu yapıldı. Genel kurulda Erdemli Kent Konseyi Başkanlığına, Belediye Meclis Üyesi Şevki Şevk seçildi. Genel Kurula Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da katıldı.

Erdemli Kent Konseyi Genel Kurulu, belediye konferans salonunda yapıldı. Kurul başkanları ve üyelerinin seçiminin gerçekleştirildiği genel kurulun açılış konuşmasını yapan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, amaçlarının kent dinamiklerini harekete geçirmek olduğunu dile getirdi. Kent Konseyi’nde belediye bürokratları ve meclis üyeleri ile birlikte kentin her kesiminden katılımcıların olmasına özen gösterdiklerini belirten Tollu, herkesin düşüncesine ihtiyaçları olduğunun altını çizdi. Şu an Erdemli’nin her kesiminden kanaat önderlerinin burada olmasının ilçenin gelişimi adına sevindirici bir durum olduğunu kaydeden Tollu, “Erdemli hepimizin ortak paydası. Bunun için hepimizin bu ortak paydada buluşması gerekir. Bu ortak paydaya göre herkes hareket etmeli ve birlik, beraberlik içerisinde çalışmalıdır. İlimden, fenden, teknolojiden yararlanmak zorundayız. Kentte yaşayan herkesin düşüncesinden yararlanmak adına ortak paydada buluşmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Erdemli Belediyesi’nin nitelikli gücü ile değerli katılımcılarımızın niteliklerini bir araya getirdiğimizde çok daha nitelikli, çok daha güzel bir hizmet sunacağımızın şimdiden garantisini verebilirim” dedi.

Başkan Tollu’nun konuşmasının ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Her kesimden bir temsilci ile geniş bir yelpazeyi kapsayan Yürütme Kurulu’nun ardından Kent Konseyi Başkanlığına oy birliği ile Belediye Meclis Üyesi Şevki Şevk seçildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına Nesrin Kartal Sorver, Gençlik Meclisi Başkanlığına ise Şefik Göküş’ün seçildiği genel kurulda, seçilen üyeler kendilerini tanıttılar.