Mersin’in Erdemli İlçe Müftülüğü tarafından Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan 2 bin kişilik aşure vatandaşlara ikram edildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim okundu, ardından da ney dinletisi gerçekleştirildi. Programda birlik ve beraberlik için de dua edildi.

Burada bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Semi Türkmenoğlu, Kur’an-ı Kerim’in birçok yerinde zamana vurgu yapıldığını hatırlatarak, “Sene ve hicri yılbaşı olarak icra edilen 1 Muharrem İslam kültüründe büyük bir öneme sahip. Hz. Adem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşu, Hz. Yusuf ile Hz. Yakup’un buluşması, Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtulması gibi olaylar bu zamana denk gelir. Diğer taraftan halen acısını yaşadığımız Hazreti Peygamber’imizin cennetin delikanlısı diye bahsettiği sevgili torunu Hz. Hüseyin’in şehadeti de yine bu ayda olmuştur” dedi.

“İBRET ALMAK GEREKİR”

Yaşanan hadiselerden ders çıkarmak, ibret almak gerektiğini ifade eden Türkmenoğlu, “Olumsuzluklardan ders almak, olumlu olan yönleri ön plana çıkarmak Müslümanların her zaman şiarı olmuştur. Tarihte yaşanmış olan bu olayları İslam ümmetinin bölünmesine bir vesile olarak değil de, ibret nazarıyla değerlendirmek herhalde bugün ele almamız gereken en sağ duyulu görüş ve kanaat olmalıdır” diye konuştu.

Aşurenin birlik ve beraberliği ifade ettiğini anlatan Türkmenoğlu, “Kaynayan kazanın içerisinde aslında onlarca madde var. Bu maddelerin her biri toplum içindeki her bir bireyi işaret ediyor. Şunu görüyoruz ki beraber olduğunda bir değer ifade ediyor. Bu aşı oluşturan maddelerin güzelliği işte İslam toplumunun, Türkiye’nin güzelliğini yansıtıyor. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Rabbim Muharrem ayını vatanımız, milletimiz ve tüm Alemi İslam için hayırlara vesile kılsın. Bu programımıza uzaktan ve yakından katılan herkese, can dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan dua ile vatandaşlara aşure ikram edildi.