Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, ilçedeki çiftçilere “Narenciye’de aşı” ve “Toprak örneği alma” eğitimleri verdiklerini söyledi.

Odaları tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Dölek, yöre çiftçisine tarımdaki teknolojik gelişme ve yeni ürün çeşitlerinin bölgeye uyumu konularında sürekli bilgi akışı sağladıklarını belirterek, çalışmaların uzman ziraat mühendisleri tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Çiftçilere son olarak “Narenciye’de aşı” ve “Toprak örneği alma” eğitimleri verildiğini anlatan Dölek, “Mühendislerimiz, hangi bitkiye hangi aylarda neler uygulaması gerektiği konularında da bilgiler aktarıyor. Öncelikli yapılması gereken konular üzerinde duruluyor. Zor şartlarda yetiştirilen ürünlerin kaliteli olduğu kadar bol kazanca dönüşmesini de arzu etmekteyiz. Mühendislerimizin çiftçilerimize verdiği teknik hizmetlerden kesinlikle ücret almamaktayız. Bu tür hizmetlerimiz devam edecektir” dedi.

Eğitimlerle birlikte doğru uygulamalarla girdi maliyetlerinin düşeceğini de dile getiren Dölek, eğitimlerde görev alan tarım danışmanlarından Mustafa Yılmaz, Emine Tuba Ezerlegiz ile Leyla Sevda Kurt’a da teşekkür etti.