Mersin’in Erdemli İlçe Ziraat Odası “Tarımsal Danışmanlık Hizmeti” kapsamında Erdemlili 45 çiftçiyi Eğridir’e götürdü.

3 günlük ılıman meyve yetiştiriciliği teknik eğitim gezisi, Isparta’nın Eğirdir ilçesine yapıldı. Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde ziraat mühendislerince çiftçilere elma yetiştiriciliğinde budama ve anaçlar, kiraz yetiştiriciliğinde budama ve ilaçlama, şeftali yetiştiriciliğinde çeşitler ve budama, meyve yetiştiriciliğinde gübreleme, sulama, hastalık ve zararlıları hakkında eğitim verildi.

Eğitim sonunda çiftçilerle birlikte arazide uygulama yapıldı. Eğitim gezisine Erdemli Ziraat Odası Tarım Danışmanı Mustafa Yılmaz, muhasebe müdürü Osman Eser, Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Cengiz Kocamaz, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Bircan, Mersin İl Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Kamuran Önder’de katıldı.

Eğitim sonrası Eğirdir’de son teknoloji ile yeni kurulan paketleme tesisi ve soğuk hava depoları yerinde incelenerek bilgiler alındı. Eğirdir’de gerçekleşen eğitim sonrası çiftçiler Isparta ve Antalya’da da incelemelerde bulundu.

Eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, “Çiftçilerimize gereken eğitimin sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Çiftçilerimizin kendini yenilemesi değişen teknoloji koşullarına ayak uydurması amacıyla Ziraat Odası olarak bundan sonrada Çiftçi eğitim gezilerine ve toplantılarına devam edeceğiz. Ayrıca ilçemizde soğuk hava depolarının kurulması için çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Artık çiftçimizin ürünlerini ilçemizde depolayarak, büyük bir külfetten kurtarmayı amaçlamaktayız. Nerede bir yenilik varsa çiftçilerimizi onunla buluşturmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Dölek, eğitim gezisine katılan çiftçilere teşekkür ederek, hayırlı ve bol kazançlar diledi.