Mersin’in Erdemli ilçesinde hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan cami ve Kur’an kurslarının açılışı törenle gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Çeşmeli Mahallesi’nde Emine Timur ve Hacı Kerim Dovan Cami ile Asiye Uysal 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Meryem Sarıköse Kur’an Kursları’nın açılışında hayırseverlere plaket takdim edildi.

Gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Camilerimiz Müslümanların ibadetgahı olarak ifade edilir. Kabe’yi muazzamanın yeryüzündeki şubeleridir. İslam dini namazın cemaatle eda edilmesine ayrı bir önem vermiş, cemaatle eda edilen namazın tek başına eda edilen namazdan 27 derece daha üstün olduğunu ifade etmiştir. Cemaatle namazı da mekan olarak sağlayan camilerimiz ve mescitlerimizdir” dedi.

İlçede hayırseverlerin destekleriyle yaptırılan birçok caminin ibadete açılmasının mutluluğunun yaşandığını ifade eden Türkmenoğlu, “Erdemlimizin pek çok yerinde camilerimizin ibadete açıldığını, hayırseverler tarafından yaptırıldığını görüyoruz. Bu da bizi son derece memnun ediyor. Bu vesile ile hayır olarak, hayır namına katkıda bulunan bütün hayırseverlerimize biz şükranlarımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

Açılan Kur’an kurslarıyla ilgili bilgi de veren Türkmenoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın geçen yıl başlatmış olduğu okul öncesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu projesi 10 ilde devam etmişti. Bu yılda Türkiye geneline yaygınlaştırıldı. Bizde Erdemli Müftülüğü olarak Çeşmeli beldemizde hayırseverlerimizin desteği ile böyle bir Kur’an Kursunu yapma ihtiyacını hissettik. İnşallah bundan sonra Erdemli’nin çok farklı bölgelerinde 4-6 yaş okul öncesi Kur’an eğitimini ve kurslarını çok farklı yerlerde görebileceğiz. Bunlar bizlere Diyanet İşleri Başkanlığımızın, devletimizin sağladığı imkanlarla gelişiyor. Biz bu imkanı sağlayan devlet büyüklerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılışı yapılan Kur’an kursunun özelliğine de değinerek kursta anneler ile çocuklarının aynı binada eğitim alacağını anlatan Türkmenoğlu, “Anneler ile çocuklarımızın aynı saatlerde eğitim görebileceği, birinci katta 4-6 yaş Kur’an Kursu, ikinci katta da büyüklere ait Kur’an kursunun olduğu çok güzel bir binayı hayırseverlerimiz tamamen kendi imkanları ile yaptırdılar. Allah hepsinden razı olsun, hayırları kabul olsun. Örnek davranışlarından dolayı hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe genelinde 73 Kur’an kursunun bulunduğunu dile getiren Türkmenoğlu, bu kurslarda 44 kadrolu, 39 fahri öğreticinin eğitim verdiğini de kaydetti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da yaptığı konuşmalarda Erdemli insanının hayır konusundaki hassasiyetine dikkat çekerek, “İnsanımız hayır denilince oraya koşarak ulaşıyor. Bazen bir camimiz, bazen Kur’an kurslarımız hayırseverlerimizin desteğiyle kısa sürede yükseliyor ve ibadete açılıyor. Bugün burada camimizin ve Kur’an kurslarımızın açılışının mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Hayırseverlerimize teşekkürlerimizi ifade ederken Yüce Rabbim birlik ve beraberliğimizi de daim kılsın diliyorum” diye konuştu.

Cami ve Kur’an kurslarının yapımına destek verenlere plaket takdiminin de yapıldığı törenlere Çeşmeli eski belediye Başkanı Halil İbrahim Dur, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu ve vatandaşlar katıldı.