Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, ilçede bir yılda 276 kazanın yaşandığını belirterek, kazaların yüzde 73’ünün motosikletlerin karıştığı yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Ekici, Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) toplantı salonunda gerçekleştirilen trafik ve park sorunlarının değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ekici, ilçede tek sıkıntının trafik ve otopark problemi olduğunu, bunun ise belediye, emniyet, esnaf ve vatandaş işbirliği ile çözülebileceğini söyledi.

İlçe merkezinden geçen ve ilçeyi adeta iki parçaya ayıran Mersin- Antalya D-400 Karayolu’nun problemlere yol açtığını ifade eden Ekici, “Bu karayolu sebebiyle aşırı trafik yoğunluğu var. Eleştirmek yerine öncelikle mevcut durum nasıl iyileştirilir bunun üzerinde durmak lazım. Genel itibariyle ilçemize baktığımızda Erdemli’de trafik tescile kayıtlı 45 bin 112 araç var. Bunun 18 bin 214’ü motosikletlerden oluşuyor. Yıl da ortalama 276 kaza meydana gelmiş. Bunu saate vurduğumuzda 36 saatte bir kaza meydana gelmiş. Bu kazaların da yüzde 73’ü motosikletlerin karıştığı yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar” dedi.

Motosikletlere yönelik temmuz ve ağustos aylarında çalışma yaptıklarını anlatan Ekici, “Gördük ki motosikletlerin çoğu tescilsiz, kask kullanmayanlar oldukça fazla. Uyarılarda bulunduk, sonrasında da kanuni yaptırımlar ne ise onu uyguluyoruz. Geçen yıl 236 bin lira ceza kesilirken, bu yıl 441 bin lira ceza uygulanmış durumda. Bağlanılan motosiklet sayısı ise bin 500’e yaklaşmış durumda” diye konuştu.

"KİŞİ KENDİ CAN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNMELİ"

Kişilerin önce kendi can güvenliğini düşünmesi gerektiğini, ailelerden de bu konuda duyarlılık beklediklerini belirten Ekici, “Yaptığımız çalışmanın elbette caydırıcılığı var, ancak asıl önemli olan kişilerin kendi güvenliğini düşünmesi. Aileler 18 yaş altı çocuklarına motosiklet vermemeliler. İnsanlarımızın motosikletlerini kullanırken ehliyetli, kasklı ve bilinçli olmalarını istiyoruz. Kurallar yerine getirildiğinde kazalar da azalacak, trafik problemi de ortadan kalkacaktır" şeklinde konuştu.

Erdemli Belediyesi ile şehir içi trafik problemlerinin çözülmesine yönelik ortak çalışma yürüttüklerine de değinen Ekici, ilçede bazı noktalarda tek ve çift yön uygulaması yapılacağını, bazı yerlerin parka açık, bazı yerlerin de kapalı olacağını, detaylı duyurunun belediye tarafından ilan edileceğini kaydetti.

Dernek Başkanı Hasan Şen ise ilçesinin hızla geliştiğini, trafik ve otopark sorununun da beraberinde geldiğini belirterek, bu iki problemin çözülmesinde iş adamları olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.