Erdemli Belediyesi, ilçede bulunan park ve yeşil alanları çiçeklerle donatıyor.

Erdemli Belediyesi, ilçede bulunan park ve yeşil alanlara çiçek ve ağaç dikimine devam ediyor. Belediyeye ait çiçek serasında yetiştirilen bitkiler, parkları süslüyor. Erdemli’nin çiçek ve bitki ihtiyacının ekserisinin belediye çiçek serasından karşılandığını ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Bu şekilde dışarıya fazla para harcamıyor, belediyemize ek bir külfet getirmiyoruz. Tasarruf ediyoruz ve bu şekilde de ilçemize hizmet ediyoruz” dedi.

Belediyece tüm parkların, yeşil alanların, orta refüjlerin, kavşakların ve mezarlıkların çeşitli çiçeklerle bezendiğinin altını çizen Tollu, “Diktiğimiz ağaçları kendimiz yetiştiriyoruz. Çelikleme, aşılama gibi işlemlerini belediye serasında yapıyoruz. İstihdam ettiğimiz ziraat mühendisleri ve ziraat teknikerleri ile bu işi hem bilimsel hem de modern yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden 100 bin adet üretim yapılıyor ve hemen ihtiyaç olan yerlere dikimi gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu anda dikimi yapılan bazı bitki türlerinin palmiye, Japon gülü, zakkum, çam, İskenderun kauçuğu, mavi yasemin, Akdeniz papatyası, Çin karanfili, bahçe tülü, balık ağzı ve hercai menekşe olduğu bildirildi.