Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk, 5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali kapsamında, belediye önünde vatandaşlara taze sıkılmış portakal suyu dağıttı.

Narenciye Festivali Düzenleme Komitesi’nde yer alan Akdeniz Belediyesi tarafından, bu hafta sonunda yapılacak festivalin tanıtımı gerçekleştirildi. Narenciye ürünleriyle süslenmiş araçları ve çeşitli gösterileriyle kenti turlayarak, mersinlileri festivale davet eden kortej de etkinlikte yer aldı.

Belediye meydanında düzenlenen etkinliğe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Türk, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Hareketli müzikler eşliğinde dans eden kostümlü animatörler, izleyenlere hoş dakikalar yaşatırken, Mersinliler, narenciye süslü kortej araçları ve animatörlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Eş Başkan Türk, etkinlikte vatandaşlara bizzat taze sıkılmış portakal suyu ikram etti. Mersin’e ve Mersinli narenciye üreticisine katma değer sağlaması açısından festivalin önemine değinen Türk, etkinliğin kentin uluslararası arenada tanınması açısından da iyi bir fırsat olduğunun altını çizdi. Türk, bu açıdan tüm Mersinlilerin 15-16 Kasım tarihlerinde Adnan Menderes Bulvarı sahilinde gerçekleştirilecek etkinliğe katılmasını istedi.