İstanbul Feshane’de düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri’nde, Toroslar Belediyesi tarafından kurulan stant, Mersinlilerin yanı sıra halkın yoğun ilgisini gördü.

‘Hayat Toroslar’da, Toroslar İstanbul’da’ sloganıyla gerçekleştirilen ve 4 gün süren etkinliğe eşi Aydan Tuna ile katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, standı ziyarete gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi. Mehteran ve yöresel halk oyunları gösterileri ile başlayan Mersin Tanıtım Günlerinde İstanbul’da yaşayan Mersinli hemşerileriyle de sohbet etme fırsatı bulan Başkan Hamit Tuna, misafirlerine cezerye, kerebiç ve şalgam ikramında bulundu. MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu stantta, Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerin yanı sıra bölgeye özgü materyallerin ve yöresel ürünlerin tanıtımı yapılırken, Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kurslarında (TORTEK) kilim dokuma branşında eğitim gören bayanların el emeği ve göz nuru hazırladığı kilimler de Toroslar’ın tanıtımına ayrı bir güzellik kattı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve İstanbul’da kurulan Mersin İşadamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği’nin (MİYSAD) organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte Mersin’in en iyi şekilde tanıtıldığını söyledi. Mersin’in, iklimi, doğası ve kültürüyle eşsiz bir şehir olduğunu belirten Tuna, "Mersin’in tarihini, kültürünü, mutfağını, gelenek ve göreneklerini ve sahip olduğu tüm değerleri tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane’de bu yıl birincisi düzenlenen Mersin tanıtım günlerinde Toroslar Belediyesi olarak biz de bölgemizi tanıtma fırsatı bulduk. İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin yanı sıra çok sayıda ziyaretçi standımıza yoğun ilgi gösterdi. Bu program bir başlangıç oldu. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha güzel programlar düzenleyeceğiz. Etkinlikte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum teşkilatlarımıza, mesai arkadaşlarıma ve Mersin tanıtım günlerine ilgi gösteren bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.