Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, 11 yıldır hiç izin yapmadığını belirterek, Mersin’in geçmişinden bugüne kadar tüm belediye başkanlarına gönderme yaptı ve “Diğer belediyeler orada burada bazı şeylerle meşgul olurken biz sessiz bir şekilde kalıcı şeyler yapmak ve halkın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Biz sağda solda dolaşmaktansa oturup çalışmayı yeğleriz. Biz işimizin başında çalışan belediye başkanıyız” dedi.

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Genç, 30 Mart seçimlerinden önce halka verdiği sözleri 5 yılda yerine getireceğini belirterek, vatandaşların bu süre içinde tüm projelerin gerçekleştiğini göreceklerini söyledi. Mersin’in geçmişinden bugüne tüm belediye başkanlarına gönderme yapan Genç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada hem projelerini anlattı hem de ince ince eleştirilerini sıraladı.

“KAMUOYUNA SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Projelerin ezbere değil, her şeyi planlanarak yapıldığını ve Yenişehir Belediyesi’nin stratejik programı ile performans programında yer aldığını vurgulayan Genç, seçim öncesi söz verdiği 36 proje olduğunu, bunların bazılarını aldıkları görüşler doğrultusunda iptal ettiklerini ve yerlerine yeni projeler eklediklerini kaydetti. Kamuoyuna söz verdiği projelerin yer aldığı belgeyi her zaman sümenin altında, önünde olduğunu dile getiren Genç, “Ben haftada birkaç kere bunların üzerinde dururum. Stratejik ve performans programlarımıza göre bir bir bunları gerçekleştireceğiz. Projelerimizi, belediyenin gelirine bağlı olarak yüzde 90’ın çok üzerinde gerçekleştireceğimizi zannediyoruz” diye konuştu.

Projeleri arasında yer alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili aldığı görüşlerin hepsinde üniversite rektörü dahil Mersin’de fazlasıyla bu hastanenin olduğunu ve ‘İhtiyaç yok. Bu parayı başka bir yerde kullanın’ dendiğini aktaran Genç, bu nedenle bu projeyi iptal ettiklerini bildirdi. Bir anaokulu projesini, ihtiyaçlar doğrultusunda kreşe çevirdiklerini ve projenin yapım aşamasında olduğunu ifade eden Genç, ilkokul projesini yerine de ödeneği bir misli artırarak Bilim ve Sanat Merkezi’ni koydukları bilgisini verdi. Yaşlılar Yaşam Merkezi ile Engeliler Merkezi’ni de sırayla yapacaklarını söyleyen Genç, “Şimdi bir müze gündemde. Bizim belediye kültür merkezimizde bu işe ayrılmış 2 bin metrekarelik bir alanımız var. Zaten hazır, ikmal inşaat olarak ödeneğini koyup önümüzdeki yıllarda yapmayı düşünüyoruz. Bir sanatevi projemiz var, daha bu projeye elimizi sürmedik ama çok istenen bir proje. Biz de buna yanıt vermek istiyoruz. Ayrıca, sağlık laboratuvarı, sağlıklı yaşam merkezi ve obezite merkezi olmak üzere üç ayrı projemiz vardı. Bunları kompleks olarak birleştirdik, aynı arazi üzerinde bir arada yapacağız. Bu projemizi de Ocak ayı sonuna doğru yapacağımız basın toplantısında herkesle paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“BAŞKA BİR BELEDİYE BÖYLE BİR ÇALIŞMA BAŞLATINCA BÜTÜN TÜRKİYE DUYAR, BİZİMKİNİ BİZ BİLE ZOR DUYARIZ AMA BİZ ÇALIŞIRIZ”

Yaptıkları asfalt çalışmaları hakkında da bilgi veren Genç, “Kentin asfaltlanmasında siz farkında değilsiniz, Limonluk Mahallesi’ni bitirdik, 50. Yıl Mahallesi’nde Turkuaz Sitesi’nin çevresinde 2 bin metrekare asfalt kullandık ve kaldırımlarıyla hepsini bitirdik, Hürriyet Mahallesi bitmek üzere, Emirler Köyü’nde büyük oranda yol çalışması var. Çavak’ta da başlattık, oradan diğer köylere doğru gideceğiz. Şimdi başka bir belediye böyle bir çalışma başlatınca bütün Türkiye duyar, bizimkini biz bile zor duyarız ama biz çalışırız sadece. Vatandaş yapılan işleri eninde sonunda görür. Geçmişte ben hiç reklam yapmadım, buna rağmen hemen herkes ‘Yenişehir iyi çalışıyor’ diyor. Yani kapısının önündeki hizmeti görüyor demek ki” ifadelerini kullandı.

Köyler için bir Zeytin Dingi (fabrika) yapmayı düşündüğünü, ancak yaptıkları araştırmada buna şu anda ihtiyaç olmadığını gördüklerini belirten Genç, Yenişehir’e bağlı bir belde ve 8 köyün büyük oranda tarımla geçindiğini göz önüne alarak, ürünlerin depolanması için bir soğuk hava deposu planladıklarını ve projesini hazırlamaya başladıklarını anlattı. Kendi küçük depolarının devre dışı kalabileceği endişesini taşıyan köylülerin buna çok sıcak yaklaşmadıklarını dile getiren Genç, “Eğer köylü bu konuda ihtiyaç belirtirse biz bir de depo ilave edeceğiz. Bunlar seçimdeki taahhütlerimiz arasında değil” dedi.

Mersin’in ileri gelenlerinin heykelini yapacakları bir başka projeleri daha olduğunu ve bunun için 100 bin lira ödenek ayırdıklarını söyleyen Genç, öncelikle Yenişehir Belediye Meclisi kararıyla ismi Atatürk Kültür Merkezi olan yeni kültür merkezinin bahçesine 3 metre boyunda bir Atatürk Heykeli, karşısındaki parka da yine aynı büyüklükte bir Nazım Hikmet Heykeli yapacaklarını, ikisini de 2015 yılında gerçekleştireceklerini kaydetti. Genç, sonraki yıllarda da Mersin’in kurtuluş mücadelesinde can veren kahramanları ile kültür ve sanattaki isimlerinin heykellerini yapıp kentin uygun yerlerine dikeceklerini ifade etti.

9. Cadde Rekreasyon Alanı için hazırlıklara başladıklarını ve tamamen belediyenin işçileri ve imkanlarıyla yapacakları, 50. Yıl Mahallesi’ndeki rekreasyon çalışmasının da 3’te birinin tamamlandığı bilgisini veren Genç, şöyle devam etti: “Biz onu da Nisan-Mayıs ayında halkın hizmetine sunabiliriz. Şu anda hiç kimsenin haberi yok ama biz yapıyoruz. Yani kamuoyuna söz verdiğimiz bu projelerimizin üzerinde sürekli olarak çalışıyoruz. Bu 5 yıl içerisinde, ki şu anda 4,5 yıldan az zamanımız kaldı, bunları mutlaka yapıp, yaşama geçireceğiz.”

“BİZ SAĞDA SOLDA DOLAŞMAKTANSA OTURUP ÇALIŞMAYI YEĞLERİZ”

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri, ‘çalışan belediye’ vurgusuyla aktaran ve diğer belediye başkanlarına göndermeler yapan Genç, şunları söyledi: “Diğer belediyeler orada burada bazı şeylerle meşgul olurken, biz sessiz bir şekilde kalıcı şeyler yapmak için, halkın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Mersin’in geçmişine bakın, hiç ayrıt etmeden tüm belediye başkanları Zeki Ayan’dan tutun da bugüne kadar kalıcı ne var? Ama biz küçücük bir belediyeyiz, bizim var. Türkiye’nin 3 büyük kültür merkezinden birini yaptık buraya, Atatürk Kültür Merkezi şu anda faaliyette. A sınıfı kültür merkezi kriterlerinin tamamını içermektedir evrensel boyutta. Mersin’in bir fuar merkezi yoktu biz yaptık. Engelliler parkını biz yaptık, hala ikincisini kimse yapmadı. Ben şimdi 4. okulu yapıyorum, daha 5.’yi de yapacağım. Mersin Mersin olalı, Mersin belediye olalı, 1835’te kurulmuş bir köy olarak, hiçbir belediye okul yapmamış Mersin’de. Düşünebiliyor musunuz? Biz 4.’sünü yapacağız. Biz sağda solda dolaşmaktansa oturup çalışmayı yeğleriz. İki türlü belediye başkanı var, bunu hep söylüyorum, beni eleştirirler ‘ne oturuyorsun git dolaş’ derler. Bir sağda solda dolaşan belediye başkanı tipi var, bir de işinin başında çalışan belediye başkanı var. Biz işimizin başında çalışan belediye başkanıyız. Şu ana kadar ben 11 yıldır hiç izin yapmadım. Seçimde sadece bir kere ayrıldım, o da mecburen, onun dışında bir gün izin yapmadım. Hiç tatil yapmadım, yurt dışına ya da Antalya’ya ya da Muğla’ya gitmedim. Dinlenmeye ihtiyacın var diye bana çok söyleyen var. Evet doğru, akşam kafamı büyümüş hissediyorum, çok yoruluyorum. En geç gece saat 12.00’de uyuyorum, sabah 6.30’da kalkıyorum, dinlenmişim, tatil olmuş bitmiş yani.”