Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nde karma resim ve heykel sergisi açıldı. Sergi 5 gün boyunca gezilebilecek.

Serginin açılışına, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcıları Muhammet Hilmi Ceylan ve Abdullah Aktaş, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı. Açılışta, sergiye heykel dalında katılan Haydar Turan ile resim dalında katılan Ülkü Soysal, Sahure Gül, Ferya Kocaçınar Gözükeleş, Danyal Baran ve Halit Şahin’in eserlerinden oluşan bir slayt gösterimi yapıldı.

Açılışta konuşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Ceylan, Hadra Hamamı’nın kültürel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı tarihi bir mekan olarak kullanılmasından son derece memnun olduklarını dile söyledi. Ceylan, "Burada Kiremithane ve çevre mahallelerde bulunan vatandaşlarımıza beceri ve sanat eğitimi alanında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile ortaklaşa eğitim programları veriyoruz. Bunun yanı sıra, bugün de açılışını gerçekleştirdiğimiz sergiler, sanat atölye çalışmaları gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyoruz. Dileyen tüm vatandaşlarımız, kendi beceri ve ilgi alanına göre bir kurs programına kayıt olabiliyorlar. Bu vesile ile sergimize eserleriyle hayat veren sanatçılarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese ve bugün açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan değerli sanatseverlere tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı.