Mersin’in Anamur ilçesinde, devlet hastanesi başhekiminin bir doktoru darp ettiği yönündeki haberlerin asılsız olduğu bildirildi.

Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Olgun Keskin’in Reanimasyon Uzmanı Dr. Bülent Özdoğan’ı kendisini Bimer’e şikayet ettiği gerekçesiyle hastanedeki bir odaya kilitleyerek darp ettiği yolundaki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten hastane çalışanları basın açıklaması yaptı.

Acil Servis önünde basın açıklamasını okuyan Dr. Hale Bozkurt, "Bugün burada hastane başhekimiz Dr. Olgun Keskin’e onun nezdinde hastanemize ve iç huzurumuza atılan alçakça iftiralara karşı gerçekleri paylaşmak ve bu mesnetsiz iddiaları ortaya atanlara karşı dimdik ayakta olduğumuzu göstermek için bulunmaktayız" dedi.

11 Kasım Salı günü bir internet sitesinden flaş haber olarak duyurulan ve sonrasında ulusal basına servis edilen “Başhekim doktoru darp etti” haberin hastane çalışanları olarak kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Dr. Bozkurt, "Hatırlayacağınız üzere 2 yıl öncesinde de aynı şekilde başhekimimizi ve hastanemizi yıpratmaya çalışan kişiler, aynı yayın organını kullanarak benzer şekilde asılsız haberler yayınlatmışlardır. Yine aynı amaçla yapılan haberin hemen başlangıcında kamuoyunda başhekimimiz ile alakalı göreve başladığı günden bugüne sürekli hastane personeli ve hastalara şiddet uygulayan bir kişi algısı oluşturulmaya çalışıldığı açıkça görülmektedir. Bilinmelidir ki bugüne kadar Dr. Olgun Bey hiçbir personele veya hastaya bırakın şiddet göstermeyi aksine tüm personele ve hastalara gece gündüz demeden her zaman destek olmuştur. Olayda bahsi geçen anestezi uzmanı böyle bir darba maruz kalmamış olup yalan ifadelerle bir takım kişilerin şahsi çıkarlarına hizmet etmektedir. Ayrıca iddia edilen darbı kanıtlayan bir adli rapor bulunmamaktadır.

Ancak kapalı kapılar ardında farklı hesaplar yapan bazı şahıslar hastanemizin başarılı yükselişinden, uyumlu çalışma ortamından rahatsız olmuş ve amaçlarına ulaşabilmek adına Anamur halkını ve Anamur Devlet Hastanesi çalışanlarını tüm Türkiye’ye rezil etmek pahasına bu tür haberlerin yapılmasına vesile olmaktan vazgeçmemişlerdir" dedi.

Anamur’un Türkiye’nin il merkezine en uzak ilçesi olduğunu ve bu durumun halkın en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlık hakkına erişimini engellediğini ifade eden Dr. Bozkurt, açıklamasında şöyle devam etti:

"Bu sıkıntıları hepimiz yıllarca yaşadık. Uzun yıllar Anamur halkı en ufak sağlık şikayetleri için Mersin’e veya çevre illere gitmek zorunda kaldı. Yıllarca hastanemizde doktor bulamadık gelen doktorlar da en basit müdahaleleri bile imkansızlıklardan dolayı gerçekleştiremediler. Ancak son dönemde, Dr. Olgun Beyin ve ekibinin gayretleri ile Anamur Devlet Hastanesi’nde doktor ve cihaz eksiği büyük ölçüde giderilmiştir. Şuanda hastanemiz MR, tomografi gibi en üst düzeyde birçok cihaz eksiği giderilmiş ve her branştan uzman hekim istihdamı devam etmektedir. Ayrıca en kısa zamanda bitecek olan üst düzey donanıma sahip yeni hastanemiz içinde geri sayım başlamıştır. Fakat bugün görüyoruz ki makam mevkii düşkünü kişilerin Anamur Devlet Hastanesi’nin geldiği bu durumdan ne kadar rahatsız olduğu ortadadır. Amaçlarına ulaşabilmek adına Anamur’da görev yapan doktorları ve hastanemizde tedavi gören hastaları tüm Türkiye’ye “başhekimler tarafından şiddet gören insanlar” olarak anlatmaktan çekinmedikleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Makam mevkii uğruna yaptıkları bu tür çirkin oyunların sonunda Anamur Devlet Hastanesi’nde çalışan hekimlerin Anamur’dan gitmelerine neden olacakları gerçeği ve Anamur halkının yine tedavi olmak için Mersin veya çevre illere gitmek zorunda kalacakları düşünülmemektedir. Bizler Anamur Devlet Hastanesi çalışanları olarak farklı hesap içinde olan bu insanlara fırsat vermeyeceğimizi ve birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz başhekimimiz Olgun Keskin’in arkasında olduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıca bu süreçle ilgili tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."