Kalkınma Bakanlığı’nca desteklenen ve Valilik Sosyal Destek Projeleri (SODES) koordinatörlüğünde düzenlenen Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’na katılan kadın girişimciler sertifikalarını, valinin eşi Kevser Çakacak’ın elinden aldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika dağıtım töreninde girişimci kadınlarla bir araya gelen Kevser Çakacak, Türkiye genelinde ve Mersin’de kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri tarafından kadınların ekonomik hayata katılmalarını sağlayacak politika ve projeler üretilerek kadın girişimcilerimizin desteklendiğini ifade etti. Çakacak, “Kadınlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, kişisel gelişimlerini destekleyecek ve iş yaşamına nitelikli bireyler olarak katılımlarını sağlayacak tüm projelerin yanında olacağız. Bugün burada bizlere gurur ve umut veren kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği Eski Başkanı Hediye Dalgıç ise dernek faaliyetleri ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler vererek, pozitif enerjisi ile projeye verdiği katkıdan dolayı Kevser Çakacak’a teşekkür etti.

’Sosyal Sorunları Eğitimle Aşıyoruz’ projesi kapsamında düzenlenen kursa katılan 33 kursiyere sertifikaları dağıtılırken, kadın girişimcilerin iş fikirlerini de anlattığı törende kursiyerler Huriye Kara, Rümeysa Oruç ve Cemile Koruk’a belgeleri Hanımefendi tarafından verildi.