Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve hafta sonları açık olan ‘Kadın Üretici Pazarı’, kadın üreticiler ve vatandaşların talebi üzerine hafta içinde de açık olacak.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bölgede bir ilki gerçekleştirerek, Mezitli’de yaşayan kadınların güçlenip, örgütlenmesi adına 24 Ağustos 2014 tarihinde ’Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nı Mezitlililerin hizmetine açtı. Cumartesi ve pazar günleri açık olan üretici pazarı, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi dolayısıyla cuma günleri de ek olarak halkın hizmetine sunulmuştu. Üretici pazarında yer almak isteyen kadınların sayısı giderek artınca, Başkan Tarhan, Mezitli Belediyesi’ne başvuru yaparak kendi ürettikleri ürünlerini satmak isteyen kadınlar için Kadın Üretici Pazarı’nın bundan sonra hafta içi salı, çarşamba ve perşembe günleri de açık olacağını bildirdi.

Pazartesi hariç haftanın her günü açık olacak pazarda 18 Kasım 2014 Salı günü kura çekimi ile 121 kadın üretici daha yeni tezgahlarına ücretsiz olarak kavuşacak. Başvuruda bulunan üretici kadınlar, kura çekimi öncesi Başkan Tarhan eşliğinde, Mezitli Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nda bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda, bu türden ‘üretici pazarı’ sayılarının Mezitli’nin muhtelif yerlerinde artacağını belirten Tarhan, “Kadın üreticilerimize yönelik kurduğumuz ‘Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’, Mezitli’nin her yerinde, haftanın her günü açık olsun istiyoruz. Müracaat eden kadınlarımız, farklı bölgelere kuracağımız üretici pazarlarında evlerine yakın olan yerlerde kazançlarını sağlasınlar. Böyle bir olanak kadınlarımıza da kolaylık sağlayacaktır” dedi.

Kadın üreticilerin kendi aralarında örgütlenmesi gerektiğini belirten Tarhan, kurulan pazarları, aynı zamanda üretici kadınların yönetmesinin uygun olacağını söyledi. Pazarla ilgili alınan kararlar ve karşılaşılabilecek sorunları da kadınların kendi aralarında çözmesi gerektiğini dile getiren Tarhan’ın sözleri, üretici kadınlar tarafından sık sık alkışlarla kesildi. Başkan Tarhan “İleriki yıllarda göreve benim yerime başka bir başkası geldiğinde ‘üretici pazarını kapatıyorum’ deme hakkı yok. Çünkü biz üretici pazarını meclis kararıyla kurduk” ifadelerini kullandı.