Mersin’in merkez Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Yenişehir Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde ilçe yetkilileriyle birlikte gençlere broşür dağıttı.

Yenişehir Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında kurul toplantısı yapıldı. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Dinç, İlçe Müftüsü Halil Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ümit Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, İlçe TSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Hürsan Zorba, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İrfan Akkar, ŞÖNİM Müdürü Çiğdem Göllü ve Mersin Yeşilay Temsilcisi Süleyman Gültekin katıldı.

Yenişehir TSM sorumlu hekimi Uz. Dr. Hürsan Zorba’nın bonzai ve uyuşturucu maddeler ile ilgili bilgilendirme yaptığı toplantıda, ilçe kurumlarının konu ile ilgili yaptıkları çalışmalar paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Özarslan, yapılan anket çalışmalarında uyuşturucu kullananların önce sigara içtiklerinin belirlendiğini ifade etti. Sigara içenlerden bazılarının da mutlaka uyuşturucu ile tanıştıklarına dikkat çeken Özarslan, “Özellikle okullarda sigara uyuşturucu ilişkisini çocuklarımıza, gençlerimize iyi anlatacağız. Okul içinde ve çevresinde sigara içen öğrencilere mutlaka disiplin cezaları verilmelidir. Yaklaşık iki ay önce çıkarılan kanunla, içici olanlar ve çocuklara uyuşturucu satanlara verilecek cezalar önemli oranda artırılmıştır. Bu değişiklik ile uyuşturucu içenlere-kullananlara en az 2 yıl, satanlara en az 10 yıldan başlayacak ceza verilecektir. Aile içi sevgiyi güçlendirmemiz gerekir, ailesine bağlanmayan çocuk; bağlanacak yeri mutlaka bulur, bunlardan bazıları da mutlaka bağımlı olur çıkar” dedi.

Özarslan ve beraberindekiler, toplantının ardından Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda gençlere Mersin Yeşilay Derneği tarafından hazırlanan broşürleri dağıttı.