Mersin’in Tarsus ilçesinde aç kalınca şehir merkezine kadar inen yaban domuzu, vatandaşlar tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Altaylılar Mahallesi ile Bağlar Mahallesini ayıran DSİ kanalının içinde gece saatlerinde görülen yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki yaban domuzu, vatandaşlar tarafından vurularak öldürüldü.

Gece domuzu DSİ kanalı içerisinde öldürülmüş olarak gören çevre sakinleri, sabah saatlerinde durumu belediye ekiplerine bildirdiler. Kanalın içinde vurulan yaban domuzunu kepçe ile çıkartarak kamyona yükleyen belediye ekipleri daha sonra yaban domuzunu şehir dışında boş bir alanda gömdüler.

Daha önce mahalle çevresinde yine yaban domuzlarının görüldüğünü belirten mahalle sakinlerinden Bayram Aslan (19), “Gece evde otururken, bir silah sesi duyduk. Dışarı çıktığımızda kanalın yanında gelen seslere gittik. Kanalın içinde büyükçe bir yaban domuzunun vurulduğunu gördük. Sabah olduğunda belediye yetkililerini aradık. Belediye ekipleri de gelerek domuzu buradan kaldırdılar. Domuzun şehir merkezine nasıl bu kadar gelebildiğini anlamış değilim” dedi.