Yaz aylarında nüfusu 100 bini bulan Kızkalesi, bu yıl tesislerdeki doluluk oranıyla turizmde adeta patlama yaşadı. Ancak Kızkalesi’nde turizminin daha da canlanması ve beldenin turizmden hak ettiği payı yeterince alabilmesi için, ihtiyaç duyulan yatırımların yapılması gerektiği belirtildi.

Kızkalesi Kültür Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Mersin’in iklimi ve coğrafyasıyla hayranlık uyandıran bir il olduğunu ifade ederek, Antalya gibi desteklenmesi gerektiğini söyledi. Çalışkan, “Nasıl teşviklerle Antalya ‘turizmin kalbi’ olduysa, Mersin’e de böyle bir destek bekliyoruz. Denizimiz eşsiz güzelliğe sahip ve sahillerimiz çok temiz. Mersin, turizmin parlayan yıldızı olmak için çok müsait bir şehir” diye konuştu.

Mersin’in, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra portakalı, limonu, serası, sebze ve meyve üretimi ile Türkiye’ye ve ihracat yoluyla tüm dünyaya 12 ay boyunca hizmet eden bir il olduğunu söyleyen Çalışkan, tek eksiklerinin yatırım olduğun kaydetti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı ve Akdeniz Sahil Yolu’nun bir an önce tamamlanmasını isteyen Çalışkan, “Biz bu yatırımları KDV ve vergi yolu ile devletimize en fazla 5 yıl içerisinde geri ödemiş oluruz. Mersin’i ve Çukurova’yı seven bir insan olarak, devletimize sesleniyorum. Bize bu hizmeti versinler. Biz devletimize girdisini fazlasıyla yaparız” dedi.

Mersin’e yeni atanan Vali Özdemir Çakacak’ın bugüne kadar ele alınmayan konuları çözüme kavuşturacağına inandığını belirten Çalışkan, “Valimizin Mersin’e büyük hizmetler vereceğini umuyoruz. Sayın Valimizin görev süresi içerisinde havalimanı ve kıyı yol şeridi tamamlayacağına dair inancımız tam” diye konuştu.