Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve geldiklerinde bazı şube müdürleri ile daire başkanlarının, belediyeye ait araçları kendi araçları gibi kullandıklarını tespit ettiklerini belirterek, “Maliyeti aşağıya çekmek için araçlara çip takarak takip sistemi oluşturuyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Başkan Kocamaz başkanlığında yapıldı. Komisyon raporları ve idareden gelen tekliflerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Kocamaz, göreve geldikleri günden itibaren 8 ayda yaptıklarını bir kitapçık halinde meclis üyelerine dağıtacaklarını söyledi. Mersin genelinin İstanbul’un üç katı bir alana sahip olduğunu ve çok büyük problemler bulunduğunu dile getiren Kocamaz, vatandaşın sorunların bir an evvel çözümünü beklediğini ifade etti. Amaçlarının, sorunları aciliyet durumuna göre sıraya koyarak çözmek olduğunu kaydeden Kocamaz, “Özellikle içme suyu problemi öncelikle çözülmesi gereken bir konudur. Tarımsal sulama ile ilgili hazırlık var, bir taraftan da kooperatifler kuruluyor. Onlara lojistik destek vereceğiz. Mersin genelini ele aldığımız zaman da çok büyük eksiklikler var. Hatta belediyenin bu işlerle ilgili bütçesinden ayıracağı payın, bunların çözümünde zorluk çıkaracağını görüyoruz” diye konuştu.

“ARAÇLARDA TAKİP SİSTEMİ OLUŞTURUYORUZ”

Monorayla ilgili araştırma ve çalışmalarının devam ettiği bilgisini de veren Kocamaz, bu konuda vatandaştan çok büyük talep olduğunu söyledi. Bugüne kadar belediyeye 200’ün üzerinde araç kazandırdıklarının da altını çizen Kocamaz, bunların tamamı ellerine ulaşmadığı için dikkat çekmediğini belirterek, “bunların içerisinde 30 adet cenaze aracı, 10 adet ambulans, 60 adet otobüs ve binek araçlar var. Kontrolün daha kolay olması için bütün araçlara çip takıp takip sistemi oluşturarak araç giderlerinin maliyetini daha aşağı indirmek istiyoruz. Çünkü göreve geldiğimizde bazı şube müdürleri ile bazı daire başkanlarının bu araçları kendi özel araçları gibi kullandıklarını tespit ettik ve hemen ilk 15 gün içerisinde bu kararı aldık. O araçların hemen tamamını da iş makineleri hariç hiçbir spekülasyona meydan vermemek için direk Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla ihalesiz olarak alıyoruz” şeklinde konuştu.

“UYUYAN DEV UYANACAK”

“2015 den itibaren uyuyan dev uyanacak” diyen Kocamaz, bugüne kadarki sürecin bir hazırlık dönemi olduğunu vurgulayarak, “Daha önce vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin bir bir gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum. Mersin’de nereye bir çivi çakılırsa, hep birlikte çakmış olacağız. Çünkü Mersin’i bir bütün olarak ele alıp birleştirmek, bütünleştirmek istiyoruz. Mersin’i birlikte yönetmeye, büyütmeye talibiz” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK EL ATACAĞIZ”

Konuşmasında İstanbul Feshane’de gerçekleşen Mersin Tanıtım Günleri’ne de değinen Başkan Kocamaz, Mersinlilere tanıtım günlerine sahip çıkmadıkları için sitem etti. İlk olması nedeniyle birçok eksikliği tespit ettiklerini dile getiren Kocamaz, şunları söyledi: “Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak el atıp eksiklikleri asgariye indirmenin gayreti içerisinde olacağız. Ayrıca, Mersinlilerin kendi meselelerine sahip çıkmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tantuniyi, kerebiçi Mersin’den biz getirdik. Bu Mersinli esnafın duyarsızlığı anlamına geliyor. İnşallah bundan sonra bu duyarsızlığın sonuna gelmiş oluruz. Feshane’de bütün ilçe belediyelerimizin orada bulunup, kendi bölgelerinin tanıtımını yapması gerekiyordu ama maalesef belediyelerimiz bu konuda tembellik etti. Önümüzdeki yıl ilk sınavı Ankara’da vermek istiyoruz. Mart sonu Nisan başı gibi Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bir organizasyon yapmayı planlıyoruz ve herkesin orada olmasını arzu ediyoruz.”

Kocamaz, 1/25 binlik planla ilgili ihalenin Aralık, 1/5 binlik planla ilgili ihalenin ise Ocak ayında gerçekleşeceğinin bilgisini de verdi.