Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşun 93. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Alanında düzenlenen Kurtuluş Konserinde Türk Pop Müziğinin ünlü sesi Murat Dalkılıç ile Kadir Somer hayranları ile buluştu. Tarsuslular gönüllerince doyasıya eğlendiler.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un düşman işgalinden kurtarılması için düşmanla savaşan ve hayatlarını bu uğurda feda ederek halkın hür ve bağımsız şekilde yaşamasını sağlayan şehit ve gazilere minnet duyduklarını söyledi.

Başkan Can, “Bu tür etkinliklerle insanlarımızı bir araya getirmemizdeki amaç geçmişi yad etmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Tarsus, ülkemizin en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Bundan tam 93 yıl önce Tarsus’ta başlatılan kurtuluş mücadelesi tüm Çukurova’yı sarmış, Kurtuluş Savaşımızda önemli bir rol oynamıştır. Fransız askerlerinin Tarsus’tan bir daha geri dönmemek üzere ayrılışının günü olan 27 Aralık, şanlı tarihimizde Tarsus halkına armağan edilen en güzel mirastır. Coşkuluyuz, gururluyuz ve mutluyuz. Bundan tam 93 yıl önce atalarımız, bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşama iradesini ortaya koymuş, Türk’ün asla esir edilemeyeceğini, dost, düşman tüm dünyaya göstermiştir. Gençler, bilmelisiniz ki bu ülke öyle kolay kazanılmadı. Çok çalışıp ülkemize ve vatanımıza faydalı bir fert olarak yaşamak mecburiyetimiz var. Bu güzel kentte yaşayan bütün insanlarımızın bir ve birlik içerisinde yaşaması için var gücümüzle çalışacağız. Bize bu günleri yaşatan tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, minnetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İlk olarak sahne alan Kadir Somer, Tarsuslulara eğlenceli anlar yaşattı. Daha sonra sahne alan Murat Dalkılıç, artarda söylediği hareketli parçalarla kurtuluş konserine coşku kattı.

Program sonunda Kadir Somer’e MHP Tarsus ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Murat Dalkılıç’a Belediye Başkanı Şevket Can çiçek verdi.