Anamur Anadolu Lisesi ve Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Lisesi Okul Öğrenci Meclisi Başkanları düzenledikleri kitap kampanyasıyla İlk öğretim öğrencilerine destek oldular.

Hüseyin Tolga Yılmaz, Mustafa Enes Tuğrul, Mehmet Turan Kutlu ve Şeyma Özgen Emlak’tan oluşan dört Lise öğrencisi, okullarında kitap kampanyası düzenleyerek topladıkları kitapları Evciler Mahallesi Nihat Sarı İlköğretim Okulu’na götürerek buradaki öğrencilere dağıttılar ve okuma alışkanlıklarının gelişmesine destek verdiler.

Kampanya müddetince topladıkları kitapları öğrencilere dağıtan okul temsilcileri öğrencilerin sevgisini kazandılar. Evciler Nihat Sarı İlköğretim Okul Müdürü Egemen Cılız da, böylesi bir kampanyanın 10 derslikte 163 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü, kendi okullarında düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin okuma alışkanlığını ön plana çıkaran bu türden etkinlikten dolayı gençleri tebrik etti.

Kitap kampanyası kapsamında öğrencilere, hikaye, öykü, şiir ve masal kitaplarından oluşan 168 kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Kitap dağıtımından sonra bir açıklama yapan gençler şunları söylediler; “Önemli bir sosyal projeye birlikte imza atmak istedik. Anamur’a 25 km mesafedeki bir mahalle okulunu tercih ettik. Çünkü uzak mahalle okullarında öğrencilerin kitap bulmakta zorlanacağını düşündük. Bu türden kültürel desteklerimiz artarak devam edecektir.”