Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çiftçilerin sıkıntılarını çözmeye yönelik projeleri en kısa sürede hayata geçireceklerini belirterek, “Uzattığımız elin, üreticiler tarafından da geri çevrilmemesini istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ziraat Odası, merkez Toroslar ilçesine bağlı Güzelyayla Mahallesi’nde şeftali hasadı sezon sonu değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Toroslar ve Mezitli ilçeleri şeftali üreticileri birliği başkanları ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, seçim sürecinde söylemiş olduğu Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı birimini kuracağının sözünü tuttuğunu ifade ederek, çiftçilerin sıkıntılarını çözmeye yönelik projeleri de en kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti. Yıllardır tarımsal alanda alınan hiçbir önlemin, üreticinin gelirinde bir artışa sebep olmadığını dile getiren Kocamaz, “Tarımsal alanda Büyükşehir Belediyeleri’ne de bazı inisiyatifler verildi. Buna istinaden göreve gelir gelmez ilk işimiz, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı kurmak oldu. Kurduğumuz daire başkanlığının içini doldurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Üreticinin sorunlarını dinlemek ve tespit etmek, üretilen ürünün kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak, hatta yeni nesil ürünlerle ilgili araştırmalar yapıp, bölgemizde daha para eder ürünlerin yetişmesi ve pazarlanmasına yönelik projelerimiz var. Olayı sadece şeftali olarak da düşünmemek gerekir. Bunun yanında narenciye ürünlerimiz için kentimizde yapılacak olan depoların sayısının artması, en azından nakliye açısından üreticiyi rahatlatacaktır. Yine bölgemizde çok yetişen muz için hem sarartma, hem de saklama tesislerini arttırmayı, elma, çilek, üzüm gibi ürünlerin de kalitesini arttırmak için girişimlerimiz mevcut” ifadelerinin kullandı.

Bu konuda üniversitelerin ve ziraat odalarının da fikirlerini almak istediklerini kaydeden Kocamaz, “Bu tesislerden hangisinin yapılması öncelik gerektiriyorsa, onun yapımına başlayıp, üreticiyi bu sıkıntıdan kurtarmak istiyoruz. Bizim görevimiz bu gibi yatırımlarda bir katalizör görevidir. Bu işi yapmak isteyenleri teşvik etmek istiyoruz ve bu amaçla uzattığımız elin, üreticiler tarafından da geri çevrilmemesini istiyoruz. Bu işin siyaseti yok. Memleketin hayrına yapılacak her türlü işe destek olmaya biz hazırız” diye konuştu.