Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” temalı yürüyüş etkinliği sürüyor. Her hafta sonu gerçekleştirilen yürüyüşle düzenli fiziksel aktivitenin alışkanlık haline getirilmesi amaçlanıyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta sonu yapılan yürüyüş, Adnan menderes Bulvarı üzerindeki Kültür Parkı’nda gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar, Mersin İdmanyurdu Meydanı’ndan Suphi Öner Öğretmenevi karşısına kadar sahil boyunca gidiş-dönüş yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüşe, Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mersin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Murat Kahraman, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri ile kamu kurum kuruluşlarının personeli katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemik, yürüyüşte yaptığı açıklamada, bu yürüyüşleri halkın fiziksel aktivite ile iç içe sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemesi adına gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ne yazık ki, insanlarımız sağlıklı beslenmiyor ve düzenli fiziksel aktivite yapmıyor. Biz düzenli fiziksel aktivitenin alışkanlık haline gelmesi amacıyla farkındalık oluşturmak için bugün bir araya geldik ve her hafta sonu bir araya gelmeye devam edeceğiz. Halkımızı her fırsatta hiç değilse kısa mesafelerde yürümeye davet ediyorum" dedi.