Mersin’de belediye başkanları, siyasi parti başkanları ve meslek odası temsilcileri, yayınladıkları mesajla Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bin 400 yıl önce bilgisizlik, hırs ve vahşet bulutlarıyla ufku kararan insanlığı aydınlığa kavuşturan Kur’an güneşinin, Ramazan ayında kutlu bir güneş gibi doğmaya başladığını belirterek, "İslam aleminin güçlü, mutlu ve müreffeh olduğu çağlar boyunca tüm insanlığı sımsıcak ısıttı, dört bir yana adalet, merhamet ve hoşgörü ışıkları saçtı" dedi.

Mazlumların gözyaşı döktüğü, şehit cenazelerinin her geçen gün arttığı bir dönemde buruk bir sevinçle idrak etmeye hazırlandığımız Ramazan Bayramı’nın, Türk milletinin yeniden dünyaya adalet bahşedecek güce erişmesine vesile olmasını dileyen Kocamaz, "Ramazan Bayramı’nın, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneğini oluşturan Mersin’imiz başta olmak üzere; ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik, merhamet ve adalet getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, bayramların, vatandaşlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları özel günler olduğunu belirterek, "Birlik, beraberlik ve dayanışma günleri olan bayramlarda büyüklerimizi, annemizi, babamızı, yakınlarımızı, komşularımızı ve dostlarımızı ziyaret edelim. Bencilliği, kin ve nefreti içimizden söküp atalım, dargınlıklara son verelim. Ramazan ayı boyunca kazandığımız güzel alışkanlıkları sürdürme, vazgeçtiğimiz kötü huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme kararımızı yineleyelim. Sadece yakınlarımızı, eş, dost ve arkadaşlarımızı değil, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, bizlere her zaman doğru yolu gösteren yaşlılarımızı, hastanelerde ve evlerinde yatarak hastalıklarla mücadele eden kardeşlerimizi de ziyaret ederek, bayramın sevinç ve mutluluğunu onlara da taşıyalım" şeklinde konuştu.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise Ramazan Bayramı’nı müjdeleyen Ramazan ayının sonuna gelindiğini hatırlatarak, "Sevgi, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma gibi insani değerlerimizin en üst noktaya çıktığı bu özel günleri anlamlı kılmak için gelin, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakalım, sevgi, saygı ve hoşgörünün sesini yeniden yükseltelim, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı tazeleyerek bir kez daha kucaklaşalım. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin her türlü dayanışma duygusunun tezahür ettiği Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, bayramın, ülkemize, milletimize tüm İslam alemine ve insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Aşut; "Dini bayramlar barış ve huzurun harcıdır"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, dini bayramların insanlar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı ve hoşgörüyü inşa eden, birlik, beraberlik, huzur ve barışın harcı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti; "Birlik ve beraberliğimizin temelini güçlü bir toplumsal yapı oluşturur. Geleneksel olarak da tüm ailelerin bir arada bulunduğu bayramlar, bireylerin aynı düşünce ve değerlerde buluşmalarına vesile olmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Milli ve dini duygularımızın, inançlarımızın, örf ve adetlerimizin uygulanıp sergilendiği Ramazan Bayramımızın, sosyal yardımlaşma ve dayanışmamızın zirveye çıktığı günler olmasını temenni ederiz."

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü ise Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliğin doruğa çıktığı günler olmasını diledi. Güngördü, "Ramazan Bayramı tatili süresince, yapılan hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla gerekli tüm önlemlerin almış bulunmaktayız. Merkez, ilçe ve beldelerde kanalizasyon arızaları için kanal açma aracı ve vidanjör, su arızaları için tam donanımlı arıza onarım aracı ve iş makineleri görevlendirdik. Arızanın durumu ve çokluğuna göre ihtiyaç halinde diğer ekipler de göreve çağrılacaktır" dedi.