Sağlık turizminde öncü olmayı hedefleyen ve Türkiye’nin açılan ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi, bu yönde ilk adımı attı. Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın davetiyle Türkiye’ye gelen Kuveyt, Suudi Arabistan, Dubai ve Ummanlı iş adamları, Mersin Şehir Hastanesi’ni gezerek bilgi aldı.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Şehir Hastanesi, Türkiye’de Sağlıkta Dönüşümün ikinci döneminin başlangıç projelerinden olan sağlık turizminde öncü olmayı hedefliyor. Hastanede bu yönde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, “Hasta ve hasta yakınlarının, sağlık hizmetine kolay, hızlı ve konforlu bir yolla ulaşmasını amaçlayan Mersin Şehir Hastanesi, tüm yapı ve donanımı bakımından sağlık turizminde öncü olma yönündedir” dedi.

Bu çerçevede ilk adımı atan Mersin Şehir Hastanesi, Ortadoğu’dan gelen konuklarını ağırladı. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirilen sağlık turizmi hastane ziyaretleri kapsamında, Kalkınma Bakanı Elvan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Kuveyt, Suudi Arabistan, Dubai ve Ummanlı iş adamlarından oluşan 40 kişilik heyet, Mersin Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. Heyeti, Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Recep Aydın karşıladı. Konuklara hastane hakkında bilgi verdi. Aydın, en ileri teknolojiye sahip tıbbi donanımı, bin 300 yataklı ve otel konforunda tek kişilik nitelikli hasta odalarının olduğu Mersin Şehir Hastanesi’nin, Avrupa’nın en geniş yüzölçümüne sahip bulunduğunu ve Türk halkı kadar Arap halkının da hizmetinde olduğunu belirtti. Aydın, Türk ve Arap halklarının tarih, kültür ve coğrafya birlikteliklerinin sonucu olan kadim dostluğundan alınan güçle bu büyük projenin ürünü olan Mersin Şehir Hastanesi’nin kapılarının Türk vatandaşları ile aynı şartlarda hizmet almak üzere Arap halkına da açık olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerindekinden çok daha ileri seviyede ve kaliteli sağlık hizmetinin çok daha az maliyetle Mersin Şehir Hastanesi’nde Arap halkını beklediğini vurgulayan Aydın, “Her geçen gün kendini yenileyen ve sağlık hizmetinde dünyada öncü olmayı görev bilmiş ve üst düzey sağlık hizmeti vermeyi hedef alan Mersin Şehir Hastanesi, sağlığın yanında hastalarımızın kendilerini otel konforunda ve rahat hissetmeleri için tasarlanmıştır” dedi.

Hastane ile ilgili tanıtım filmini de izleyen heyet, daha sonra hastaneyi gezerek, bilgi aldı.