Bu yıl “Mayıs Müzik Tadında” sloganıyla gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Mersinlilerle buluşturan 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 12 binin üzerinde seyircinin müziğe doyduğu 20 günün sonunda perdelerini kapattı.

Navdhara Hindistan Dans Tiyatro’sunun nefes kesen gösterisiyle sona eren ve 5-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, 4’ü ücretsiz, toplam 13 etkinlikte 12 bin 13 seyirciyi Mersin’in önemli konser salonları ve tarihi mekanlarında usta sanatçı ve müzik topluluklarıyla buluşturdu. Türkiye’nin pek çok önemli yazar, müzik eleştirmeni ve gazetecisini Mersin’de misafir eden festivalde bu yıl 18. Nevit Kodallı Korolar Şenliği, Mersin Limanın Ritmini Arıyor sloganıyla 7. Beste Yarışması yer alırken, 2017 Festival Ödülleri de sahiplerini buldu.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açılış konserini yaptığı festivalde, Murat Karahan, Teona Dvali, Devlet Sanatçısı Musa Eroğlu, İbrahim Yazıcı, Berfin Aksu, Fatih Erkoç, Rengim Gökmen, Cihat Aşkın, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Karsu Dönmez, Cihan Ünal, Erol Erdinç, Ayşegül Göknur Shanal, Ashley Hribar, Flarian Kitt, I Ting Chen, izleyicilere müzik dolu dakikalar yaşattı. Karşıyaka Oda Orkestrası, Saygun Quartet, klasik müziğin seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Festival’in kapanış etkinliğinde ise koreografisini Ashley Lobo’nun yaptığı “A Passage to Bollywood” eseriyle Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu yer aldı.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, yaptığı açıklamada, “Bu yıl 16’ncısını düzenlediğimiz Mersin Uluslararası Müzik Festivali görkemli bir kapanış etkinliğiyle perdelerini kapattı. Her yıl olduğu gibi Mersinlilere yakışır bir programı halkımızla buluşturduk. Yeni festival programı hazırlıklarına ise şimdiden başlamış bulunmaktayız. Böylesine uluslararası önemde bir organizasyonu el birliğiyle, gönül birliğiyle başarmış olmanın kıvancıyla bizlere destek veren başta seyircimiz olmak üzere tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunarım” dedi.