Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ilçe ziyaretleri kapsamında Erdemli ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Esnaf ziyaretinde bulunan Çakacak, Alacaören Camii’nde gerçekleştirilen programda vatandaşlara aşure ikram etti.

İlk olarak Erdemli Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Çakacak, burada yaptığı konuşmada, “Valiliğimizin koordinatörlüğünde ilçe kaymakamlarımız, belediyelerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımız olan odalarımızla, ilimizin tüm dinamikleriyle birlikte Mersin’in bulunduğu yerlerden daha iyi yerlere götürülebilmesi amacıyla ortak akılla, işbirliği içerisinde hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Kamu görevlilerinden vatandaşa hizmet ederken ’empati’ yapmaları gerektiğini ifade eden Çakacak, “Hizmet ederken tabi kamu görevlileri olarak, bizim öncelikle dikkat etmemiz gereken husus, hangi seviyedeki kamu görevlisi olursa olsun bulundukları yerde vatandaşa hizmet etmek amacıyla o görevi yaptıklarının bilincinde olmalıdır. Hizmetlerin tüm kurumlarımızda, kuruluşlarımızda insan odaklı, insana hizmet etmenin huzurunu, mutluluğunu yaşayacak anlayışta olmasını arzu ediyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımıza hizmet amacıyla gelen vatandaşlarımıza en üstteki amirlerimizden, en alttaki görevlilerimize kadar, kamu görevlilerinden bizim beklediğimiz davranış kalıbı var. Bizler kamu görevlileri olarak resmi dairelere gittiğimizde kendimize, eşimize, çocuklarımıza, anne-babamıza nasıl davranılmasını istiyorsak, gelen vatandaşa da bu şekilde davranacağız. Aslında olay çok basit ‘empati’ yapacağız. Bize nasıl davranılmasını istiyorsak vatandaşlarımıza da aynı şekilde davranacağız” diye konuştu.

Vali Çakacak, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan’dan ilçeyle ilgili bilgi de aldı. Çakacak, ardından programını çarşı esnafı ziyareti ve Erdemli Yaş Meyve Sebze Hali’ndeki komisyoncuların sorunlarını dinleyerek sürdürdü. Vali Çakacak, Alacaören Camii’ndeki aşure etkinliğine de katıldı. Kazan başına geçen Çakacak, vatandaşlara burada aşure ikram etti.

Vali Çakacak’ın Erdemli ilçesindeki ziyaret ve inceleme programı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu’yla sona erdi.