Mersin’de tıp mesleğinde 30 yılını tamamlayan hekimler plaketle onurlandırıldı. Mersin Vali Yardımcısı Ali Katırcı, özverili çalışmaları dolayısıyla hekimleri kutladı.

Hekimler için düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Katırcı’nın yanı sıra Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hasan Tuzla, müdür yardımcıları, şube müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri, ilçe sağlık müdürleri, aile hekimleri ve Mersin’de hizmet veren hekimler katıldı.

Vali Yardımcısı Katırcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mersin’de sağlık hizmetleri ile kendisinin ilgileneceğini, bu durumun kendisini mutlu ettiğini söyledi. Katırcı, il genelinde gece gündüz demeden çalışan hekimleri kutladı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemik de koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulayarak, bir ülkenin en önemli sağlık göstergesinin anne ve çocuk sağlığı ile doğumda beklenen yaşam süresi olduğunu ifade etti. Kemik, meslekte 30 yılını tamamlamış hekimler nezdinde tüm hekimlere de sağlık kalitesinin yükseltilmesinde verdikleri emek, özveri ve paylaşımları için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Katırcı ve diğer protokol üyeleri, tıp mesleğinde 30 yılını tamamlayan hekimlere plaket ve hediye vererek, kutladılar.