Mersin Valisi Özdemir Çakacak beraberinde eşi Kevser Çakacak ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Nihat Sözmen Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve zihinsel engelli öğrenciler ile ailelerinin hazır bulunduğu törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutan Vekili Mustafa Kemal Timuroğlu ve il protokol üyeleri iştirak etti.

Törende konuşan Vali Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli insanlarımıza toplumun önemli birer parçaları olduklarını hissettirmek, farkındalık oluşturmak ve toplumsal duyarlılığın arttırılması için önemli bir gün olduğunu belirtti. Çakacak, "Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak, devletin kurumlarının yanında özel kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın aynı amaç etrafında kenetlenmesi ile mümkündür. Her insan bir engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimize bu bakış açısıyla yaklaşmalı, yapacağımız hizmetlerde engellilerimizin bu hizmetlerden nasıl faydalanacağını düşünerek hareket etmeliyiz. Engelliler kimseden merhamet istemiyor, onlara verilmesi gereken yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olacak imkan ve fırsatları sunmaktır” diye konuştu.

Engellilere hizmetin, sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu aktaran Çakacak, "Güçlü devlet olmanın, büyük devlet olmanın gereği, engellilerimizi kimseye muhtaç etmeden sahiplenmektir. Hükümetimiz son yıllarda bu düşünce ile engelli vatandaşlarımız için önemli düzenlemelere imza atmış, engellilerimizin eğitim-öğretim, bakım ve rehabilitasyon konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir atılım gerçekleştirmiştir. Yapılan yasal düzenlemelerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla evde bakım ve istihdam gibi imkanlar engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile buluşmuştur. Bu büyük hizmetlerin verilmesinde emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan ise günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, Mersin Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Dç. Dr. Binnaz Esen de engelliler konulu bir sunum gerçekleştirdi. Programda engelli öğrenciler tarafından kurum ile ilgili bilgiler verildi, halk oyunları gösterisi sergilendi. Roman dansı yapan, türküler söyleyen engelliler katılımcılardan büyük alkış toplarken, tören sonunda Vali Çakacak engellilere hediyeler verdi.