Mersin’de Katolik ve Ortodoks kiliselerinde düzenlenen Noel ayininde, dünya barışı için birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Hıristiyan inancında Hz. İsa’nın dünyaya gelişinin yıldönümü nedeniyle Mersin Ortodoks ve Katolik Kiliseleri tarafından düzenlenen ayinlere katıldı. Kutsal ritüellerin sergilendiği törenlerde, Ortodoks ve Katolik din adamlarının barış ve kardeşlik mesajları ön plana çıktı.

Ortodoks Cemaati ayinini, kilisenin ruhani lideri Coşkun Teymur yönetti. Burada cemaate ve konuklara hitap eden Teymur, “Bugün insanlık tarihinin yeniden yazılmaya başladığı gündür. Bugün doğumuyla insanlık tarihini milattan önce ve milattan sonra diye ikiye ayıran Hazreti İsa’nın fakir bir hayvan yemliğinde dünyaya gelişini anıyoruz. O, misyonunu yaymaya başladığı günden itibaren, davranış ve eylemleriyle bizlere sevgiyi, saygıyı, hoşgörü ve barışı örnek olarak sundu. Bütün Hıristiyan alemine kutlu olsun. Daha nice yıllar hep birlikte, hiç kimsenin ezilmediği, hor görülmediği bir dünyada yaşamayı diliyoruz. Yaklaşmakta olan yeni yılın, coğrafyamızda süren bu büyük acıların yaşanmadığı, umut ve beklentilerimizin gerçekleşeceği bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Hangi inanç, hangi etnik kökenden olursak olalım, kimsenin ötekileştirilmediği duygularla yüce Allah’ın bize verdiği nimetleri adilane bir şekilde paylaşacağı bir yıl olmasını diliyoruz” dedi. Konuşmalar ve ilahilerin ardından dini ritüeller yerine getirildi ve ayin sona erdi.

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde düzenlenen ayinde de kilise ruhani reisi Roberto Ferrari ile rahip Fransua Dondu, dünya barışı için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Noel ayinleri sonrasında ortak bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Mersin’in bu denli farklı kimlik, inanç ve kültürleri kucaklıyor olmasının kent açısından büyük şans olduğunu vurguladılar. Eşbaşkanlar, farklılıkları bir tehdit unsuru olarak görmek yerine bir zenginlik olarak değerlendirmek gerektiğinin altını çizdiler.