Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki otobüs duraklarını yeniliyor.

Toplu taşıma hizmetine yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki eski ve kullanışsız durakları modern duraklar ile değiştiriyor, durak olmayan yerlere yenilerini yerleştiriyor. Durakların yapımı tamamlandığında, Tarsus, Silifke, Erdemli, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Mut ve Gülnar olmak üzere 260 adet durak ilçelere kazandırılmış olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta 69, Silifke’de 20 ve Erdemli’de 16 tane durağın yapımı tamamlandı ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Çalışmalar sonucunda ise Tarsus’a 80, Silifke’ye 50, Erdemli’ye 50, Anamur’a 20, Mut’a 20, Gülnar’a 20, Aydıncık’a 10 ve Bozyazı’ya 10 adet durak kazandırılmış olacak. Aynı zamanda uygun olmayan duraklar da tespit edilerek, çalışmalar sürdürülecek. Engelli vatandaşların da hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen ve bu yöndeki hizmetlerini aksatmadan sürdüren ekipler, yerleştirdiği duraklar ile hem toplu taşımadaki durak eksikliklerini gideriyor, hem de engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği duraklar yapıyor. Yapılan duraklarda engelli vatandaşların kullanımına uygun hissedilebilir yüzey, engelli rampası ve engelli platformu bulunuyor.

Tarsus’ta yaşayan ve hayata geçirilen hizmetlerde engellilerin de düşünülmesini güzel bulduğunu söyleyen Büşra Sarı, “Engelliler adına yapılan bu çalışmalar çok güzel. Engelsiz bir yaşam için muhakkak ki çok güzel bir hizmet. Bu anlamda da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz ve çalışmalarının, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden ve verilen hizmetlerden memnun olduğunu dile getiren Tarsuslu Burak Çidem ise "Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dan Allah razı olsun, başarılarının devamını diliyorum. 20 yıldan beri burada görev yaptı ve sonra biz güzel bir şekilde kendisini Mersin’e uğurladık. Mersin’de hizmetlerine devam ediyor ve Mersin’e gittikten sonra Tarsus’u da unutmadı. Duraklar hakkında da şunları düşünüyorum. Benim evim karşıda ve görüyorum. Burada engelli rampası da var. Bazen engelli vatandaşların bindiğini gördüğüm zaman mutlu oluyorum. Yani hiçbir yardım almadan otobüse binebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Yapılan duraklardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Hanife Kokangül de "Belediyemizin her şeyinden memnunuz ve her zaman güzel çalışıyor, her türlü imkanlarından da faydalanabiliyoruz. Başkanımızdan elinden geldiğince bu tarz çalışmalarının devamını isterim. Bu şekilde devam ettiği sürece çok memnunuz. Duraklardan tutun da, öğrencilerimize verilen yardıma kadar hizmetlerin incelikleri anlatmakla bitmez. Çalışmaların devamını da istiyoruz” şeklinde konuştu.