Mersin’de Ramazan Mektebi Semineri düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ve Çatalca vaizliği görevini yürüten Muhammet Masum Vanlıoğlu´nun konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılışında konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Ramazan ayının dini hayatımızda çok önemli yerinin olduğunu söyledi. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, saygının, sabrın ve kardeşliğin daha da güçlendiği, birlik ve beraberliğin bir kat daha pekiştiği Ramazan ayının, mübarek bir ay olduğunu vurgulayan Koca, "İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkaran Yüce Kitabımız Kur´an-ı Kerim, bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi bu ayda bulunmakta ve oruç ibadeti bu ayda eda edilmektedir" dedi.

Vanlıoğlu ise seminerde günlük hayattan verdiği örneklerle kişilik temasının gelişimi ve başarı için gerekli olan materyallerden bahsetti. Başarmanın birinci adımının hedef koymak olduğunu söyleyen Vanlıoğlu, bireyin istediği takdirde elde edeceği başarının boyutlarını anlattı.

Seminerin sonunda Millî Eğitim Müdürü Koca, Vanlıoğlu’na Allah’ın 99 isminin işlenmiş olduğu bir tablo hediye etti.

Programa Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emre Duru, Şube Müdürü Murat Bağış, öğretmenler ve lise öğrencileri katıldı.