Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de Uluslararası Tam Maratonu’nun düzenlenebilmesi için Avrupa Atletizm Birliği Yarışma Takvimi’ne kayıt yaptırıldığını ve adının da “Mersin Büyükşehir Belediyesi Maratonu” olarak belirlendiğini ifade ederek, ilk maratonun 20 Eylül 2015 tarihinde düzenleneceğini bildirdi.

Mersin’de hayata geçirmeyi planladıkları spor projeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Tarsus’ta geçen yıl 10.’sunu düzenleyerek geleneksel hale getirdikleri Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun devamının sağlanması için destek vereceklerini kaydetti. Kocamaz, 11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun 29 Mart 2015’te Tarsus Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenleneceğini belirterek, 2015 yılından itibaren Mersin’de de Uluslararası Maraton düzenlenmesine yönelik çalışmaları tamamladıklarını ifade etti. Bu kapsamda, Mersin’de Uluslararası Tam Maratonu’nun düzenlenebilmesi için Avrupa Atletizm Birliği Yarışma Takvimi’ne kayıt yaptırıldığını ve adının da “Mersin Büyükşehir Belediyesi Maratonu” olarak belirlendiğini dile getiren Kocamaz, birincisinin ise 20 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Kocamaz, “Ayrıca 2016 yılında Mersin’de yapılması planlanan Avrupa 10 bin metre Takımlar Kupası’nın da girişimleri sonucunda, Avrupa Atletizm Birliği Yarışma Takvimi’ne kayıt yaptırıldı. Bununla birlikte 2015-2016-2017 yıllarında yapılması planlanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Atletizm Şampiyonası’nın da Mersin’e verilmesi yönünde Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bu çok önemli üç uluslararası organizasyonun bir şehre verilebilmesi için mutlaka belediye başkanının imzası ve desteğinin gerektiğine işaret eden Kocamaz, şöyle devam etti: “Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem halkımızın hem de sporcularımızın bu tür organizasyonlarla buluşturulması ve Mersin’i bir spor kenti yapmak adına hiçbir gayret ve fedakarlıktan kaçmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Söz konusu üç uluslararası organizasyonu ilimizde gerçekleştirmek üzere Belediye Meclisi’nden gerekli yetkiyi de almış bulunmaktayız. Mersin’e kazandırılan bu uluslararası atletizm yarışmaları dışında, diğer branşlarda da çalışmalarımız devam etmektedir.”