Mersin’in Tarsus ilçesinde Hayırsever Ülker Aydın tarafından yaptırılan bölgenin tek örneği olan Yaşlılar Erinç Evi ile Tarsus Belediyesi tarafından yapılan park törenle hizmete açıldı.

Tarsus Belediyesi’nin tahsis ettiği alana Yaşlılar Erinç Evi yapan hayırsever Ülker Aydın, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Mutluyum, huzurluyum ve bu eserin doğduğum yerde yapılmasından büyük sevinç duyuyorum.” dedi.

Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise, hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Can “Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi bölgede tek ve örnek bir eserdir. Ülker Aydın Yaşlılar Erinç Evi’nin yeri, Tarsus Belediye Başkanı iken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz tarafından tahsis edildi. Ülker Aydın hanımefendi örnek bir davranış göstererek binanın yapımını ve iç tefrişatı üstlenmiştir. Bu hizmete vesile olan Başkanımıza ve Ülker Hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaşlılığın herkesin başına geleceğini ve bu tesis sayesinde yaşlıların günlerini en iyi şekilde değerlendireceğini belirtti. Başkan Kocamaz, “Gerçekten hepimizin mukadder sonu olan yaşlılık, Allah ömür verirse mutlaka başımıza gelecek. Böyle bir olayın gerçekleşmesine yönelik ilk fikir bizi yoğuran, eğiten, öğreten, büyüten bir hocamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü ziyaret amacı ile yanına gittiğimizde aklımıza geldi. O bizi büyüten, çok büyük değer verdiğimiz hocamız bugün burada açılan tesisin gerekçesi olduğu gibi Alzheimer olmuş ve maalesef o ihtişamlı hocamızın o günkü konumu bizi derinden yaralamıştı. O gün böyle bir düşünce ile bir proje hazırlayalım dedik. Ülker Aydın Hanımefendi de Tarsus’a bir hayır yaptırmak istediğini, Tarsus’a borcu olduğunu, Tarsus’ta doğup, büyüdüğünü ama hayatının büyük bir kısmını İstanbul’da geçirdiğini, yeniden ana toprağına geldiğini ve buraya bir eser sunmak istediğini bize ifade etti. Kendisi belki bir okul, belki bir başka tesis aklından geçiriyordu. Bizde bu işin hayırlı bir hizmet olacağını ve belki de Türkiye’de örnek olacak, Türkiye’de herkesin örnek alacağı ve bu tür yatırımlara dönüşecek, devletimizin geç kalmış bir hizmetin hayata geçirilmesinde toplumda durumu iyi olan insanların bu işe gönül vereceğini söyledik. Sağ olsun kendisi de tereddütsüz bu işe ’olur’ dedi ve bugün bizim burada olmamıza vesile olan bu eserin ortaya çıkmasında ilk adımı attı. Bugün geldiğimiz noktada eser ortada" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi’nin açılışı, protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde yapıldı. Açılışta emeği geçenlere plaket ve çiçek verildi.