İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan, ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2016 yılı sonuçlarına göre, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 5 firma ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası, ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2016 yılı sonuçlarını açıkladı. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Unat Yağ Gıda San. ve Tic. A.Ş. 56. sırada, Cam İş Madencilik A.Ş. 149. sırada, Ankutsan Antalya Kutusan Oluklu Mukavva Kağıt Tic. A.Ş. 220. sırada, Mersin Cam Elyaf Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. 232. sırada, Sika Yapı Kimyasalları A.Ş. ise 288. sırada yer aldı.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, İstanbul Sanayi Odası’nın araştırmasında ikinci 500 firma arasında yer alan Mersin firmalarını tebrik ederek, "Bizler 2016 yılı içerisinde yaptığımız çalışmalar ile üretim, ihracat ve istihdam oranlarımızı hep yukarı çektik. Firmalarımızın bu başarısı ile gurur duyuyoruz. Çalışan, üreten ve eğiten bir OSB’yiz. Sanayicilerimizin fedakâr çalışmaları sayesinde her geçen gün büyüyoruz. Bu azimli çalışma böylesine önemli araştırmalara yansıyor. 2017 yılı içerisinde de çalışmalarımıza devam edecek, daha çok üretip, daha çok istihdam sağlamak amacıyla mücadele edeceğiz" dedi.