Akdeniz Belediye Meclisi, Mersin’in doğu girişinde düzenleme yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne ’imar planı yapım yetkisi’ verdi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Yılın son meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan, geçici işçi vizeleri ile ilgili teklif, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Mersin’in kronikleşen sorunlarından biri haline gelen kentin doğu girişinde yapılması planlanan iyileştirme ve düzenleme çalışmaları görüşüldü. Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilen gündem maddesi ile özel proje alanı 1. etap olarak işaretli yaklaşık 155 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapım yetkisi, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Meclis üyelerine teşekkür eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, 1/5000’lik nazım imar planının gecikmesinden kaynaklı olarak böyle bir karar aldıklarını, böylece söz konusu alanda düzenlemelerin hız kazanacağını vurguladı. 5. gündem maddesinde yer alan Akdeniz ilçesi, Yalınayak Mahallesi’nde yar alan bir parsel ile ilgili plan tadilatı teklifi, İmar Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonu ve Çevre Komisyonundan gelen, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait Mahmudiye Mahallesi’ndeki bir parselin yoldan ihdas edilen parçası ile yola terkin takasının yapılmasının kabulüne ilişkin raporlar oybirliği ile kabul edildi.

Belediye hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için ihtiyaç duyulan ve 2015 Mali Yılı Bütçesinden karşılanmak üzere 2 adet midibüsün edinilmesinin kabulünü içeren Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, kabul edilerek yürürlüğe girdi. Gündemin 8. maddesinde bulunan Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, Kazanlı ve Abdullah Şahutoğlu mahallelerinin sınırlarının düzeltilmesi ile ilgili İmar, Çevre ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonları Raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. Kararla birlikte, mahalle muhtarları ve sakinlerinin sınırlardan kaynaklanan sorunları çözüme kavuşturuldu. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan, belediye hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için ihtiyaç duyulan ve 2015 Mali Yılı Bütçesinden karşılanmak üzere 1 adet kepçe ve 1 adet damperli kamyonun edinilmesinin kabulünü içeren Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oybirliği ile kabul edildi. Önergeyle gündeme alınan, Fen İşleri Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü arasındaki görev, yetki ve sorumlulukların belirlenmesine ilişkin yönetmelik değişikliklerini içeren teklif, Plan ve Bütçe, Kadın Erkek Eşitliği, Eğitim Kültür ile Çevre Komisyonlarına ayrı ayrı havale edildi.

Temenni ve öneriler bölümünün ardından bir sonraki toplantının 6 Ocak 2015 günü saat 11.00’de yapılmasına karar verildi.