Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün vezneleri, Torba Yasa kapsamındaki yeniden yapılandırma kapsamında bu hafta sonu da açık olacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa kapsamındaki yeniden yapılandırma uygulamasında başvuruların 1 Aralık 2014 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona ereceğini anımsattı. Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği andan itibaren MESKİ abonelerinin 30 Nisan 2014 tarihi öncesi borçlarının yeniden yapılandırılmaya başlandığını ve bugüne kadar binlerce abonenin bu uygulamadan yararlandığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Bu yasayla abonelerimize kaçırmamaları ve mutlaka faydalanmaları gereken pek çok imkan sağlandı. Yeni yasa ile MESKİ’ye 30 Nisan 2014 tarihi öncesi borcu olan abonelerimizin borçlarını yeniden yapılandırdıkları uygulama, 1 Aralık 2014 Pazartesi günü mesai saati bitimi ile sona erecektir. Ayrıca MESKİ vezneleri, 29 Kasım 2014 Cumartesi ve 30 Kasım 2014 Pazar günleri de açık olacak ve personelimiz, imkandan faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar” dedi.

Yasanın vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladığını belirten Kocamaz, “Yapılandırılmış borçlar istenilirse 18, 24, 30 ve 36 ay taksitle de ödenebiliyor. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde abonelerimiz herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşmayacaktır. Başvuruda bulunan abonelerimize, ödemelerde nakit ödeme yapmanın yanı sıra kredi kartıyla da ödeme yapma seçeneği sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Abonelerin, 6552 sayılı yasadan yararlanarak borçlarını yeniden yapılandırmak için hafta sonu da açık olacak olan en yakın MESKİ hizmet noktalarına müracaat etmesinin yeterli olacağını ifade eden Kocamaz, “Yasanın getirdiği fırsattan yararlanmak için abonelerimizin abone numaraları ve kimlikleriyle birlikte başvurmaları gerekmektedir” dedi.